Dissabte, 27 d'abril de 2024
Desenvolupament

Talarn és el municipi català amb la població ocupada de 20 a 64 anys més baixa

Segons l'informe de l'Idescat, Alt Àneu és la localitat pallaresa amb l’índex socioeconòmic territorial més elevat, superant en més de 20 punts la mitjana catalana

Tomàs Garcia Espot Pallars | 21 de juliol de 2023 a les 11:01
Vista aèria de Talarn en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Talarn
Talarn és el municipi de Catalunya amb la població ocupada de 20 a 64 anys més baixa. Així apareix recollit en les dades del 2020 publicades aquest dimecres per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). L'ocupació d'aquesta franja d'edat en la localitat pallaresa és d'un 30,7%, just al contrari de Vila-sana, la més alta, amb un 81,1%, mentre que a Catalunya és del 64%.

Pel que fa a l'índex socioeconòmic territorial (IST), tots els municipis del Pallars Sobirà es troben per sobre de la mitjana catalana (100), i el que registra el més elevat de la comarca és Alt Àneu (121), seguit d'Espot (117)Soriguera i Rialp (111). Mentrestant, només cinc dels 14 municipis del Pallars Jusà es troben per sobre d'aquesta mitjana.


Qui té el més alt és la Torre de Capdella (117)Sarroca de Bellera (115) Castell de Mur. Els altres dos municipis que superen el llindar són Conca de Dalt (107) i Salàs de Pallars (105). En l'altra cara de la moneda, els municipis pallaresos amb un IST més baix són Tremp (90), la Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà Sant Esteve de la Sarga, tots tres amb 92.
 
Cal especificar que aquest índex concentra en un sol valor transversal informació amb indicadors sobre la situació laboral, el nivell d'educació, la immigració i la renda de la població. En aquesta línia, les dades també recullen que la renda mitjana més alta és a Matadepera (22.806 euros), mentre que la més baixa és a Salt (9.468 euros).

A l'informe es detalla que hi ha 37 municipis amb un IST alt -que superen en més de 20 punts la mitjana catalana-, i 31 amb un IST baix -registrant 20 punts per sota de la mitjana del país-. Aprofundint en les dades, dels municipis que tenen millor nivell socioeconòmic 12 són de la zona metropolitana, 10 de Comarques Centrals i 6 de l’Alt Pirineu i Aran. En canvi, els municipis amb nivell socioeconòmic més baix són 16 a Ponent i 9 a les comarques gironines. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació