Dissabte, 27 d'abril de 2024
Música

L'energia de Quimi Portet posa la cirereta a un Talarn Music Experience de rècord

El festival tanca la seva 7a edició amb unes 2.700 persones, la xifra de participants més alta de la seva història

Tomàs Garcia Espot Lo Quiosc, Talarn | 17 de juliol de 2023 a les 13:23
Quimi Portet va connectar de seguida amb un públic entregat | J. Llimiñana / TME
El Talarn Music Experience 2023 ha finalitzat aquest diumenge la seva 7a edició amb el concert de Quimi Portet. El cantautor català ha posat la cirereta del pastís a quatre dies d'actuacions, que han comptat amb una participació rècord: unes 2.700 persones, que suposen la xifra més alta de la història del festival.

Uns 250 espectadors van poder gaudir de l'energia i la vitalitat de Quimi Portet en un concert "de culte, més exclusiu i per a un públic selecte", com ja és habitual en l'últim dia del festival. El músic portava a l'escenari Si plou, ho farem al Pavelló, el doble àlbum en directe que l'artista va publicar a finals del 2020. És el seu primer disc en directe i també el seu primer recopilatori de "grans èxits”.
 

Per a Ramon Mitjana, l'"ànima" del Talarn Music Experience, aquesta edició ha estat "tot un èxit". I no només per la xifra rècord de participants, sinó també per les millores que s'han introduït enguany, com el canvi d'orientació de l'escenari o la pavimentació de la zona de concerts. "El nou espai ha agradat molt, l'accés ha sigut millor i la gent s'ha trobat molt còmoda", explica.
 
Per altra banda, Mitjana també destaca la qualitat artística d'aquesta edició, que ha comptat amb referents del panorama català com Joan Dausà o Els Amics de les Arts, però també s'ha obert al panorama nacional amb el rock del grup Ilegales. Tots ells, assegura, "s'han implicat molt" i han tingut una gran "interacció" amb el públic. En aquest sentit, celebra que el Talarn Music Experience "segueix creixent" i que "s'ha consolidat en la primera línia dels festivals catalans".
 

El cantautor català va ser l'encarregat de tancar la 7a edició del festival. Foto: J. Llimiñana / TME


A més, Ramon Mitjana exposa que el fet d'haver ampliat el festival a quatre dies ha estat una de les claus de l'èxit. També destaca altres novetats, com el nou mirador amb barana de fusta amb vistes a l'embassament de Sant Antoni, així com la il·luminació i la decoració de l'espai. Respecte als espais gastronòmics, afirma que al final han funcionat perfectament, i que el balanç de la gent és "força positiu".

Una gran cobertura mediàtica

 
Finalment, Mitjana també ha volgut posar en relleu la "genial" cobertura mediàtica que el Talarn Music Experience ha tingut aquest any, i ha agraït la tasca de difusió que han fet Pallars Mèdia Lleida Televisió, la qual, assegura, ha donat molta "expansió" al festival. I és que a través de les xarxes socials, la gent ha pogut seguir al detall i en directe els concerts d'enguany, així com les veus dels artistes i del públic assistent.

Més de 80 concerts en sis anys

 
Al llarg dels darrers sis anys, el Talarn Music Experience ha programat més de 80 concerts on, hi han passat més de 10.000 persones. Aquestes xifres consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives de l’Alt Pirineu i Aran, resultat del compromís dels seus organitzadors per l’aposta per la música en directe i de qualitat al Pallars, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació