Dissabte, 27 d'abril de 2024
Música

Ilegales protagonitza la nit més rockera del Talarn Music Experience 2023

El festival tanca aquest diumenge la seva 7a edició amb l'actuació de Quimi Portet

Pallars Digital Lo Quiosc, Talarn | 16 de juliol de 2023 a les 12:46
Ilegales descarregant el seu rock enèrgic damunt l'escenari de Lo Quiosc | J. Llimiñana / TME
El Talarn Music Experience 2023 ha complert aquest dissabte la tercera de les quatre nits programades d'aquesta 7a edició, sens dubte la sessió més rockera del festival, i que ha reunit a l'escenari dos conjunts virtuosos com són els incombustibles Ilegales i el músic i poeta de Flix, Xarim Aresté.

Unes 700 persones van donar-ho tot en una de les actuacions més esperades del festival, la dels asturians Ilegales, que van portar al Pallars La lucha por la vida, el seu darrer disc, que coincideix amb el 40è aniversari d'un dels grups més emblemàtics del rock cantat en castellà.
 

Ilegales va pujar a l'escenari amb una posada en escena espectacular. Els músics van encadenar amb energia i perfecció un repertori de temes memorables, convertits pràcticament en himnes per un públic que no va deixar de corejar-los entusiasmat. Una força imparable que els ha fet mantenir quatre dècades d'activitat, i que els assistents trigaran a oblidar. La nit la va obrir Xarim Aresté, amb una proposta cuidada i de qualitat. Rocket DJ va ser l'encarregat de posar les darreres notes musicals de la nit.
 

Xarim Aresté va ser l'encarregat d'obrir la nit. Foto: J. Llimiñana / TME


El Talarn Music Experience 2023 viurà aquest vespre la seva última nit amb Quimi Portet,  qui tindrà l'honor de tancar l'edició del festival. Portet durà a l'escenari Si plou, ho farem al Pavelló, el doble àlbum en directe que l'artista va publicar a finals del 2020. És el seu primer disc en directe i també el seu primer recopilatori de "grans èxits”.

La venda online d'entrades per aquesta nit segueix activa i els tiquets es poden adquirir a través de la pàgina web del festival. No obstant això, i encara que en les pròximes hores s’aconsegueixi el sold out, l’organització reserva un mínim de 50 entrades per vendre a la taquilla.
 

 

Horaris i zona d’aparcament

 
El Talarn Music Experience obre portes, de dijous a diumenge, a les 19:30h, mentre que l’horari d’inici dels concerts és a les 21h. La zona d’aparcament se situa, com els darrers anys, al voltant de l’edifici CITA, i s’obre a les 19h. La novetat és que enguany, un cop han estacionat el seu vehicle, els visitants poden accedir al recinte del festival caminant, tot gaudint d’un recorregut segur d’uns cinc minuts amb magnífiques vistes al pantà de Sant Antoni i que discorre per la nova Ruta cicloturística dels Llacs.
 

Mapa del festival. Foto: TME.


Enguany el festival té per primer cop quatre dies de durada amb la incorporació del dijous com a jornada inaugural. Una altra de les novetats és l’adequació i millora de la zona de concerts de Lo Quiosc. Entre altres aspectes, s’ha aplanat i ampliat el terreny, i s’ha canviat la orientació de l’escenari, amb l’objectiu de millorar les condicions dels espectadors. Com a resultat d’aquesta actuació al recinte del festival, s’ha creat un mirador amb vistes a l’embassament de Sant Antoni.

Més de 80 concerts en sis anys

 
Al llarg dels darrers sis anys, el Talarn Music Experience ha programat més de 80 concerts on, hi han passat més de 10.000 persones. Aquestes xifres consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives de l’Alt Pirineu i Aran, resultat del compromís dels seus organitzadors per l’aposta per la música en directe i de qualitat al Pallars, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació