Dilluns, 29 d'abril de 2024

Carles Isus repetirà com a president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Assegura que el pròxim mandat serà de "continuïtat" i demana poder seguir comptant amb el suport de l'oposició

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 13 de juliol de 2023 a les 11:31
Carles Isus en una imatge d'arxiu | Jornades per a l'excel·lència
Carles Isus revalidarà aquest divendres el càrrec del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Tal com ha confirmat a Pallars Digital, l'objectiu és que el pròxim mandat sigui de "continuïtat" per tal de fer avançar els projectes comarcals ja iniciats. Isus explica que l'equip de govern tampoc patirà "canvis substancials", i espera comptar -com fins ara- amb la col·laboració dels grups de l'oposició.

 
"No fer segons quins canvis té avantatges", assegura l'encara president en funcions. En aquest sentit, assegura que cal donar continuïtat als projectes començats durant l'anterior mandat, com ara els relacionats amb el medi ambient, la recollida de residus, o el turisme. Isus ha posat com a exemple l'associació turística comarcal, de la qual formaran part tots els ajuntaments de la comarca, o el projecte per impulsar el cicloturisme a la comarca, i que comptarà amb 2,3 milions d'euros dels fons europeus Next Generation.
 

Majoria absoluta, però mà estesa a l'oposició


Isus serà reelegit gràcies a la majoria absoluta de 12 consellers que Esquerra Republicana va aconseguir arran de les eleccions municipals. Regidor del municipi d'Espot per Acord Municipal, ja ha liderat l'ens comarcal en dues etapes. La primera entre el 2001 i 2003, aleshores amb Convergència i Unió, i des del 2016 fins a l'actualitat.

L'any 2019 va tornar a la presidència de l'ens després d'una moció de censura de Fem-Muncipi-ERC contra Gerard Sabarich, de Junts per Catalunya, quan feia menys d'un mes que ocupava el càrrec. Aleshores membre també del partit de Carles Puigdemont, arran d'aquest episodi va passar a ser conseller no adscrit, juntament amb Llorenç Sànchez, en aquell moment alcalde de Vall de Cardós.

«Transparència i participació»

 
Respecte a la composició del nou equip de govern, Carles Isus ha avançat que tampoc hi haurà massa canvis, a l'espera del ple del cartipàs, que tindrà lloc la setmana que ve. Apunta, això sí, que continuaran treballant amb "transparència", i espera poder comptar amb l'oposició, que durant l'anterior mandat ha sigut "molt col·laboradora i participativa", exposa.

Ramon Jordana presidirà el Pallars Jussà


Aquest dijous també s’ha confirmat oficialment que el republicà Ramon Jordana serà el nou president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, tal com ja va avançar Pallars Digital aquest dimarts. Regidor d’ERC a la Torre de Capdella i delegat dels serveis territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Jordana assumirà el càrrec gràcies a l’acord dels republicans i el PSC a l’ens comarcal.

 
El consell tindrà una única vicepresidència, que anirà a càrrec d’Alba Moré, regidora de Compromís per Tremp. El pacte reflecteix la voluntat de les dues formacions de transformar la institució i el seu funcionament" i "garantir un Consell obert i al servei de les persones". Els eixos bàsics de les polítiques del nou govern se centraran en "el discurs municipalista en el marc d'una nova organització territorial".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació