Divendres, 26 d'abril de 2024
consell comarcal

Carles Isús, nou president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Relleva Llàtzer Sibís, de qui ha destacat la seva "lleialtat" en aquests primers 15 mesos de govern | Els serveis socials i la redacció d'un Pla comarcal són les principals prioritats del nou president pel que resta de legislatura | Els consellers d'ERC i Fem Municipi voten en contra del canvi de presidència

Jordi Ubach Llorens Sort | 17 de novembre de 2016 a les 08:33
Carles Isús i Llàtzer Sibís durant el ple d'aquest dimecres | Jordi Ubach
Carles Isús ha estat proclamat, aquest dimecres, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, en substitució de Llàtzer Sibís. Aquest relleu s'ha fet en compliment d'un acord de legislatura signat entre tots els consellers comarcals i càrrecs de CiU. El nou president ha sortit escollit gràcies als vots de CiU (10) i un independent. ERC (4) i Fem Municipi (1) hi han votat en contra. Tres consellers han excusat la seva absència al ple.

Isús, regidor de l'Ajuntament d'Espot i antic militant d'Unió, col·labora actualment amb el partit d'Antoni Castellà, Demòcrates de Catalunya (DC). Ja com a president, Isús ha fet una breu intervenció agraint la feina feta al president sortint, de qui ha destacat la seva "lleialtat", per després enumerar els eixos bàsics del seu govern en aquests dos anys i mig que resten de legislatura.

Per Isús, la principal prioritat seran els serveis socials, àrea que ha dit que es potenciarà "per donar una millor cobertura a tota la comarca". El nou president donarà continuïtat a projectes ja iniciats per Sibís, com el de la recollida de residus porta a porta, la millora dels accessos a nuclis o la redacció d'un Pla comarcal, que pretén ser "un pla estratègic pel futur de la comarca".

Isús ha defensat el sistema de recollida porta a porta assegurant que "ens estem situant al capdavant de Catalunya en recollida selectiva", tot i que ha admès que s'està treballant en les diferències que ha generat el "com" s'ha efectuat. El nou president ha dit que el porta a porta "ha tingut un preu personal i polític important" per Llàtzer Sibís i que no tirarà endavant sense la complicitat de tots els ajuntaments de la comarca.
 

Sibís felicita Isús en el moment de ser proclamat president. Foto: Jordi Ubach


Pel que fa al Pla comarcal, Isús ha explicat que s'està començant a redactar, que tindrà una vigència de 10 anys i que comptarà amb tots els agents de la comarca donat que vol ser un pla "integrador" i valorat per tothom. Pel nou president, aquest Pla no només ha de contemplar el turisme, sinó que també ha d'incloure altre sectors com el patrimonial o el ramader. A més, ha dit, es buscarà la complicitat de les comarques veïnes, "especialment del Pallars Jussà".

El president entrant també ha dit que s'intentarà tirar endavant un Pla de viabilitat que garanteixi l'accés digne a tots els nuclis de població, tot i que ha dit que en aquest cas "depenem d'uns compromisos que fins ara no s'han complert".

Cinc anys i mig de presidència

El president sortint, Llàtzer Sibís, es va acomiadar agraint el "suport incondicional" de Carles Isús i assegurant que aquest relleu en la presidència del Consell Comarcal "no suposa cap canvi en el projecte de l'equip de govern". Sibís seguirà com a conseller comarcal i formant part de l'actual equip de govern.

Llàtzer Sibís abandona el lideratge del Consell Comarcal del Pallars Sobirà després de cinc anys i mig. Va ser alcalde de Sort durant la legislatura 2011-2015, càrrec que va compaginar amb la presidència de l'ens comarcal. Tot i guanyar les eleccions en la present legislatura, un pacte entre Fem Municipi i la CUP va deixar-lo sense l'alcaldia. 
 

El ple per escollir el nou president es va celebrar ahir al vespre. Foto: Jordi Ubach


ERC i Fem Municipi voten en contra

Els grups comarcals d'ERC i Fem Municipi han votat en contra del canvi de presidència. El portaveu dels republicans, Ramon Villuendas, ha explicat que el seu partit a votat "no" per "coherència política", ja que considera "continuista" que el president sortint segueixi a l'equip de govern. ERC ha lamentat les "maneres" de fer el canvi, "ràpid i corrent i sense buscar cap tipus de consens". 

Esquerra també ha carregat amb força l'equip de govern assegurant que "no volem ser partícips de cap mena de clientelisme, ni del sistema cacic i arcaic on es dóna suport a uns i als altres per l'ideal polític". El portaveu de Fem Municipi, de la seva banda, ha assegurat que "tot i que ens agrada el caràcter dialogant del nou president, no veiem un canvi en el govern".

La formació convergent governa al Pallars Sobirà amb 10 consellers, que li donen la majoria absoluta. Els republicans són segona força amb 4 consellers, seguit de Fem Municipi amb 3, la CUP amb 1 i Candidatura de Progrés-PSC amb 1.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació