Divendres, 19 d'abril de 2024

ERC aconsegueix la majoria absoluta al Consell del Sobirà amb 12 representants

Junts es queda amb quatre, mentre que el PSC, Gent de Poble i la coalició de Som-hi Baix Pallars i Vall de Cardós Amont entren amb un conseller cadascun

Tomàs Garcia Espot Pallars Sobirà | 30 de maig de 2023 a les 09:06
El ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
Esquerra Republicana ha aconseguit la majoria absoluta per primer cop al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Segons els càlculs de Pallars Digital, després d'arrasar a la comarca -on han sumat 2.004 vots i 60 regidors- els republicans tindran 12 consellers comarcals, tres més que l'any 2019, fet que els dona el control total de l'ens, on la majoria se situa en 10 representants.


En segona posició, Junts perd la meitat dels consellers i passa de vuit a quatre membres al consell. Una davallada que va en sintonia amb la forta caiguda que el partit ha sofert a la comarca aquest 28-M. La formació ha obtingut 878 vots (-508) i 22 edils (-15), i només conservarà les alcaldies de Rialp Esterri de Cardós.
 
L'any 2019, recordem, Junts va ser al govern del Consell Comarcal durant poc més d'un mes, amb Gerard Sabarich com a president. Tot plegat fins al 19 d'agost del mateix anys, quan la moció de censura de Fem Municipi-ERC va situar de nou Carles Isus al capdavant de la institució.

Per la seva banda, el PSC-CP -amb 265 vots i sis regidors- ha recuperat un representant al consell després de quatre anys d'absència. També hi entrarà un membre de l'agrupació d'electors Gent de Poble, que ha aconseguit ser segona força a Sort amb tres regidors. Finalment, les formacions independents Som-hi Baix Pallars i Vall de Cardós Amont han sumat els seus vots i regidors i també tindran un sol representant al consell.

 
Així doncs, ERC del Pallars Sobirà tindrà via lliure per governar en solitari a la comarca. De moment no ha transcendit, però, qui podria ser el nou president o presidenta del consell comarcal. Tanmateix, com van apuntar diverses fonts a Pallars Digital abans de les eleccions, una de les opcions és que Carles Isus -reelegit regidor a Espot pels republicans- continuï com a president de l'ens.
 

Cens total:5.726
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:4.13172,14%
Abstencions:1.59527,86%
Vots nuls:1313,17%
Vots en blanc:1182,86%
PartitVots%Regidors
SUMEM - ACORD MUNICIPAL3.84793,13%101


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació