Diumenge, 28 d'abril de 2024
turisme

«Viatge als Orígens»: la nova app que recrea els entorns turístics més emblemàtics del Pallars Jussà

L’aplicatiu, que es realitza a mode de prova pilot, combina el llegat patrimonial de la comarca amb les noves tecnologies i els nous perfils dels consumidors

Pallars Digital Pallars Jussà | 13 de juliol de 2023 a les 10:04
Amb la nova app es poden visualitzar vuit escenes històriques en diferents indrets del Jussà | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat aquest dimecres a l’Epicentre de Tremp l’aplicació Viatge als Orígens. La nova app mostra una primera experiència de recreació virtual per a poder visualitzar alguns dels espais de rellevància històrica del Pallars Jussà. 

L’aplicatiu, que es realitza com una prova pilot per tal de poder analitzar-ne el funcionament i estendre’l a més indrets, combina el llegat patrimonial de la comarca com són la paleontologia, els castells, els nuclis medievals, la memòria històrica, entre altres, amb les noves tecnologies i els nous perfils dels consumidors. 
 
Així doncs, mitjançant un codi QR situat en els diferents espais, es podran visualitzar un total de vuit escenes. Concretament, aquestes es troben localitzades a Tremp, on s’hi ha reproduït la muralla i l’àrea comercial en l’època medieval; a Isona, a la zona de la Posa, on es podrà recórrer el Cretaci i la Guerra Civil; a Salàs de Pallars, amb una reproducció de l’escena de la Fira del bestiar de peu rodó i finalment, a Gavet de la Conca, amb la recreació del Castell de Sant Gervàs
 
El president en funcions del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, ha comentat que amb aquesta aplicació "podem fer un viatge cap al Pallars Jussà històric i descobrir com la petjada del temps ha influït en el desenvolupament d’una comarca que és rica en patrimoni natural i cultural".  

Durant l’acte, les persones assistents han pogut fer un petit recorregut per les diferents escenes situades a Tremp, acompanyades de la historiadora Núria Nolasco. També s’ha posat en valor la tasca realitzada pels professionals de turisme, des d’on es treballa pel desenvolupament de projectes i accions enfocades al turisme sostenible, per tal que aquest  sigui una font de creixement econòmic i social cap a la comarca.
 
Aquesta actuació està inclosa dins el projecte Feder de Foment del Patrimoni Natural d’Interès Turístic, enfocat a la valorització i aprofitament sostenible del patrimoni natural com a eina de dinamització turística, des del qual s’han realitzat altres projectes com la Ruta dels Llacs, que recorre un itinerari pel marge dret del Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets; el Centre de Boumort a Pessonada i la instal·lació d’una via ferrada a l’embassament de Terradets, entre altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació