Diumenge, 28 d'abril de 2024
festival

El jovent trempolí sorprèn amb el «Tamarrock Rural Fest», una nova proposta per aquest 15 de juliol

Després de l'èxit del festival de música electrònica Brunch in the Pini, l’associació de joves t25620 de Tremp porta al Pallars el millor hip-hop, punk-rock i urban

Pallars Digital Tremp | 12 de juliol de 2023 a les 09:00
El grup Malos Vicios i Baya Baye encapçalen el cartell de la primera edició | Malos Vicios
L’associació de joves de Tremp t25620 no s'atura, i ho demostra organitzant el que serà el segon festival temàtic per a joves pallaresos d’aquest 2023, el Tamarrock Rural Fest, que tindrà lloc el pròxim 15 de juliol. Un festival que s'estrena enguany, que es vol incorporar a l'agenda de festes del territori el segon cap de setmana de juliol, i que se centrarà en la música hip-hoprockpunk i urban.

El llegendari grup de punk-rock castellonenc Malos Vicios i el raper català Baya Baye MGT Los Socis encapçalen un potent cartell seguit pel grup de hip-hop mataroní 304 i els mítics trempolins Adrenalina. La DJ Nàtura, una de les deejays més de la moda del panorama català -present en el recent Holika Festival i Share Festival-, tancarà la nit del Tamarrock Rural Fest amb el seu estil que barreja el reggaeton, urban i música electrònica.
 

Segons els membres de la mateixa associació, "la idea és omplir el buit d’oferta de festivals per a joves que sofreixen les comarques del Pirineu lleidatà, a través de l’associacionisme". L'objectiu, doncs, és fer "festes pensades per a joves, però on també estan convidats els que no ho són tant…", afirmen.
 
La música no serà l’únic ingredient del Tamarrock Rural Fest, ja que durant la tarda es pintarà un nou grafiti a la pista del Pinell i a les 19h s’organitzarà una xerrada sobre joves, consum i salut mental, a càrrec de l’entitat Ocell de Foc.

Tot seguit, a les 20h, començaran els concerts de tarda on el Pen de l’Asso i el grup 304 Collective seran els protagonistes fins a les 21:30h, quan es farà una pausa per sopar fins a les 23:30h, moment en què tornaran a iniciar-se els concerts fins a acabar a les 6h de la matinada.
 
L’entrada durant la tarda serà gratuïta i a la nit tindrà un preu de 10 euros el mateix dia. Així i tot, es pot aconseguir per vuit euros comprant-la anticipada a la plataforma Entrapolis. L’associació preveu uns 700 assistents, i espera repetir l’èxit del Brunch in the Pini d’aquest any, en el qual es van reunir més d’un miler de joves.


ENTREVISTA A VÍCTOR GONZÁLEZ (MALOS VICIOS)

A pocs dies de la seva visita al Tamarrock Rural Fest, parlem amb Víctor González, vocalista, lletrista i líder de Malos Vicios, banda de Castelló amb prop de 30 anys de carrera.


- Què ens portareu aquest dissabte a Tremp?

- Una mica de tot. Hem preparat un repertori que barreja temes antics amb cançons més actuals. És un format que ens funciona perquè toquem temes nous que enganxen a les noves generacions, però també tirem de vells clàssics pels que ja són més grandets. En definitiva, una hora i mitja de punk rock melòdic i molta canya. 

- Serà el primer cop que toqueu al Pallars, però ho heu fet a l’Alta Ribagorça. Què us hi uneix?

- Així és. Amb el Pancho d’El Oso Yonki, un grup mític d’El Pont de Suert, ens uneix una llarga amistat, i sovint ens truca. Sempre que hi pugem ens sentim molt estimats. Tenim ganes també de tocar a Tremp. Ens han dit que hi ha esperit punk.

- Lleida és territori punk...

- Jo sempre ho dic, allà respireu un altre aire. Aquí a la Comunitat Valenciana l’ambient és més “fachorro”. Sempre que venim per les vostres terres, tornem a Castelló amb nous aires. I s’agraeix.
 

Víctor González durant una actuació. Foto: Kevin Álvarez


- El vostre últim single es titula Remontada. Defineix la vostra trajectòria?

- Portem una trajectòria molt llarga, mai ho hem deixat. La pandèmia va ser dura, ens vam quedar sense bolos, sense local d’assaig… va ser difícil. A més, quan tot va tornar a la normalitat, només va quedar espai per als grups de sempre als grans festivals, per a les bandes tribut i per als grups de "tardeo flamenquito". Per a una banda com la nostra que sobreviu per amor a l'art, això va ser una patacada important. A nosaltres ens ha tocat picar pedra de nou i ens ha costat lo seu. I aquí l'origen d'aquesta cançó. Però mentre hi hagi coses a dir i a oferir, que siguin de qualitat i que la gent les valori, nosaltres seguirem.

- No teniu res a envejar a grups que toquen més que vosaltres, o en grans festivals… Diria que lo contrari. Sou referents per a molts.

- Quan componem les cançons ens agrada donar-hi una volta més. A les lletres, per exemple, les hi dono molta importància. Cuidem cada cançó al màxim detall, i això suposo que es nota. Tenim un públic fidel que ens valora i això no té preu. 

- Gràcies Víctor i fins dissabte!

- Gràcies a vosaltres per la difusió i per donar-nos veu, no acostumem a tenir altaveu als mitjans, així que s’agraeix. Estem encantats. Fins dissabte!


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació