Diumenge, 28 d'abril de 2024
jutjat de tremp

El PSC reclama al Govern executar l’ampliació del Jutjat de Tremp

Les obres per reformar l’equipament judicial van quedar aturades l’any 2020 a causa de la pandèmia

Pallars Digital Tremp | 4 de juliol de 2023 a les 11:11
Façana del Jutjat de Tremp | TGE
El grup parlamentari del PSC ha demanat al Govern de la Generalitat que executi les obres d’ampliació del Jutjat de Tremp. Amb aquest objectiu, la diputada socialista i alcaldessa de la capital del Pallars Jussà, Sílvia Romero, ha registrat una bateria de preguntes sobre els treballs que “el Departament de Justícia va anunciar al maig de 2020 però que van quedar aturats per la pandèmia de la Covid-19”.

Romero ha recordat que “les actuals dependències del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Tremp van ser inaugurades l’any 1994 a l’Antic Hospital de Pobres, un edifici renaixentista del segle XVI”. Per això, ha dit, “les intervencions que es portin a terme han de respectar les característiques de l’edifici, Bé Cultural d’Interès Local”.


La diputada socialista ha explicat que “donat el volum d’activitat que registren, les dependències judicials requereixen major disponibilitat d’espai físic. Cal que el Govern faci ja una previsió de l’execució de les obres, tant pel que fa a la disponibilitat dels projectes constructius com a les consignacions corresponents als pressupostos de la Generalitat”.

Romero ha afirmat que “l’administració de justícia és un servei essencial, cal que el Jutjat de Tremp, que es correspon amb el partit judicial més gran de Catalunya, disposi de l’espai suficient per poder treballar.”



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació