Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ajuntament de Tremp

L'Ajuntament de Tremp aprova el nou cartipàs municipal

El consistori tindrà quatre àrees de gestió liderades pels quatre tinents d’alcaldia, mentre que el primer d’ells, Jaume Catalan, percebrà un sou brut de 36.000 euros anuals

Tomàs Garcia i Jordi Ubach Tremp | 4 de juliol de 2023 a les 10:13
Primera sessió plenària de Sílvia Romero com alcaldessa de Tremp | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària extraordinària el nou cartipàs municipal per al mandat 2023-2027. El nou organigrama municipal està constituït per quatre àrees de gestió, que agrupen les diferents regidories: Obres i ServeisAdministracióServeis Personals Desenvolupament Local i Educació, les quals estaran liderades pels quatre tinents d'alcaldessa nomenats la setmana passadaJaume Catalan, Alba Moré, Carlos Trinidad i Sandra Hervas, respectivament.

D'altra banda, el ple també ha donat llum verda a l'assistència i retribucions dels membres del consistori. En aquest sentit, s'han determinat les quanties per assistir a les diferents sessions, mentre que en aquest mandat només un càrrec -el primer tinent d'alcaldia, Jaume Catalan-, percebrà un sou en règim de dedicació exclusiva de 36.000 euros bruts anuals. Cal recordar que l'alcaldessa, Sílvia Romero, és també diputada al Parlament de Catalunya, d'on percep el sou. 

 

Tornen els plens mensuals

 
Un altre dels canvis destacats és la periodicitat dels plens. En aquest mandat es recupera el ple mensual, el primer dilluns de cada mes -els darrers quatre anys era cada dos mesos-, mentre que la sessió s'avança una hora i donarà inici a les 18h de la tarda. Tal com ha exposat l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, l'objectiu és "afavorir molt més el contacte i la participació", així com permetre la conciliació dels membres i treballadors de l'ajuntament.

El nou organigrama municipal ha obtingut els vots favorables dels set regidors de Compromís per Tremp, mentre que la resta de grups, Junts per TrempERC Ara Tremp, s'han abstingut. L'oposició s'ha mostrat crítica amb el procés d'elaboració del nou cartipàs. El portaveu de Junts, Quim Delgado, ha lamentat que no es consultés la resta de grups i demana una relació "fluida" a l'hora de treballar aquests assumptes.

 

Participació ciutadana

 
D'altra banda, Delgado ha mostrat la "decepció" del seu grup per la desaparició de la Comissió ciutadana i de transparència. El regidor exposa que aquest òrgan "permetia que tots els grups municipals hi participessin", alhora que ho qualifica de "pas enrere" en el foment de la participació dels ciutadans, però "també un pas enrere en la dels regidors".

La portaveu d'ERC, Maria Pilar Cases, s'ha sumat a les crítiques, afirmant que un ple com el del cartipàs "hagués merescut una junta de portaveus per explicar quin era el seu disseny". En aquest sentit, el regidor d'Ara Tremp, Pep Fillat, ha demanat "més cohesió" entre l'equip de govern i l'oposició. "Sou majoria, però seria bo tenir [l'oposició] un mínim de protagonisme amb les decisions", ha demanat als membres de Compromís.
 

Imatge del ple extraordinari d'aquest dilluns, el primer de Romero com alcaldessa. Foto: Jordi Ubach


En resposta, Sílvia Romero ha defensat que han aprovat les comissions marcades per llei, i que la recuperació de la de participació és possible modificant el cartipàs. "En aquests moments no l'hem creada, però no vol dir que haguem deixat la participació ciutadana de banda", ha assegurat l'alcaldessa. Així mateix, Romero ha avançat que "podem fer la feina de la mateixa manera amb aquest model", i que si s'equivoquen "podem crear la comissió".

 Consulta com s'organitza el nou ajuntament: regidories i àrees


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació