Dissabte, 27 d'abril de 2024
alta tensió

Donen el vistiplau ambiental a la línia de molt alta tensió del Pallars Jussà

El projecte d’autopista elèctrica entre l’Aragó i Isona haurà de complir diverses mesures, com ara preservar hàbitats i espais d’interès

Pallars Digital Pallars | 27 de juny de 2023 a les 10:27
Torres d'una línia de molt alta tensió, en una imatge d'arxiu | Gemma Tubert
El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha fet pública la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte de línia de molta alta tensió (MAT) del Pallars Jussà. Així doncs, tal com informa la Plataforma Unitària Contra l'Autopista Elèctrica, el govern espanyol ha donat llum verda a aquesta infraestructura que unirà l'Aragó i Isona i Conca Dellà, així com a sis megacentrals elèctriques.

Tanmateix, la viabilitat de la futura línia elèctrica dependrà de la Generalitat, concretament d'un informe de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural. Aquest estipula que Forestalia, l'empresa promotora de la MAT, haurà de notificar les obres que s'executin dins l'espai del Geoparc Orígens.
 

En groc, el recorregut que tindria la MAT de Forestalia al Pallars Foto: CCPJ

 
Concretament, n'haurà de donar compte al Instituto Geológico i Minero, a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i a Patrimoni Cultural. Entre altres mesures, també caldrà indicar quines actuacions es duen a terme, així com diversos aspectes de tipus geològic i de sòl, com també de la flora i els hàbitats o espais naturals protegits

El projecte de la MAT del Pallars Jussà, recordem, va motivar que les plataformes contràries presentessin prop de 800 al·legacions. Mentrestant, la línia també va comptar amb el rebuig de la Diputació de Lleida, el consell comarcal, així com dels quatre ajuntaments pallaresos afectats pel projecte: Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Tremp.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació