Divendres, 19 d'abril de 2024
alta tensió

La Diputació de Lleida també diu «no» a la MAT del Pallars

El seu president, Joan Talarn, s'ha reunit amb els alcaldes dels quatre municipis pallaresos afectats per la línia de molt alta tensió

Redacció Tremp | 4 de novembre de 2021 a les 17:15

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha desplaçat aquest dijous fins al Pallars Jussà per reunir-se amb els alcaldes dels municipis afectats per la línia de molt alta tensió (MAT)Tremp, Castell de Mur, Gavet i Isona i Conca Dellà. Talarn ha volgut mostrar el posicionament contrari de l'ens a aquesta línia, tot afirmant que "el model energètic de la Diputació per les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran no passa per la construcció d'una línia de molt alta tensió".

Després de la reunió, on també hi han assistit el vicepresident del Consell del Jussà, Toni Millet, i el diputat provincial Marc Baró, Talarn ha apostat per una transició energètica cap a l'energia verda que sigui sostenible, ordenada i de proximitat. A més, el president ha dit que de manera informal ja han fet arribar al govern espanyol el seu posicionament contrari a la línia.

Per altra banda, Talarn ha explicat que esperaran la resolució de les al·legacions presentades pels ajuntaments i en cas de no resoldre's favorablement, des de la Diputació es prendran les mesures oportunes.

Els ajuntaments afectats estan acabant de perfilar les al·legacions contràries a aquest projecte de l'empresa Forestalia. Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, ha explicat que els quatre ajuntaments s'han unit per presentar les al·legacions en el mateix sentit. Per Cases, disposar del suport de la Diputació de Lleida en aquesta qüestió és molt important. 

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, ha dit que els ajuntaments estan units en aquesta causa i ha insistit en la coherència similar de les al·legacions tot i que cada ajuntament les està preparant individualment. El suport i l'ajuda de la Diputació és molt benvinguda per Mullol, que ha dit que s'han de mantenir ferms en la idea que aquesta línia no interessa al Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació