Diumenge, 28 d'abril de 2024
Os bru

Els Agents Rurals foragiten per segon cop i amb bales de goma l'os «problemàtic» de la Bonaigua

L'actuació s'ha fet després que l'animal fos vist de nou durant molta estona a prop de la carretera

Pallars Digital Alt Àneu | 27 de juny de 2023 a les 08:47
Imatge de l'os al costat de la carretera de la Bonaigua, aquest dissabte | ac_sorpe
Els Agents Rurals han fet un segon foragitament aquest dilluns de l'os que passeja per la zona de la Bonaigua, a tocar de la carretera C-28, en el marc de l'anomenat Protocol d'ossos problemàtics. En aquesta ocasió, l'animal ha estat allunyat del lloc mitjançant l'ús de bales de goma. El primer foragitament, recordem, va tenir lloc el passat 16 de juny.

Des del cos expliquen que al principi de l'actuació es feia un seguiment intensiu de l'animal, però que ara, el seguiment és més puntual, i el que es fa és valorar la situació només en el cas que l'os torni a estar molta estona prop de la carretera, com ha succeït aquest dilluns.

 
El foragitament es fa, com fa més d'una setmana, per la seguretat de l'animal i per evitar el perill d'accidents de trànsit. Per als foragitaments s'utilitzen diversos sistemes, com les bales de goma emprades aquesta vegada, dispositius pirotècnics o munició de fogueig.
 
Aquesta segona actuació ha tingut lloc després que l'os fos vist de nou durant els darrers dies. El passat dijous, el plantígrad va ser albirat al port de la Bonaigua, prop de la carretera i del poble de Sorpe, menjant carronya de daina. Segons els Agents Rurals, algú havia col·locat les restes de l'animal per tal d'atreure l'os i poder veure'l de més a prop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SORPE (@ac_sorpe)


Per altra banda, aquest mateix dissabte, l'exemplar va tornar a ser vist prop de la carretera, tal com es pot copsar en un vídeo fet públic a les xarxes socials dels veïns de Sorpe. En aquest cas, el plantígrad es trobava sobre un mur, just a tocar de la mateixa via on havia sigut albirat en anteriors ocasions i d'on ja se l'havia foragitat anteriorment.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació