Dissabte, 27 d'abril de 2024
Sant Joan

Sant Joan 2023 al Pallars: activitats i horaris

Repàs a les principals activitats de la nit més curta de l'any que es podran viure a les comarques pallareses

Tomàs Garcia Espot Pallars | 21 de juny de 2023 a les 11:43
Les falles i les fogueres prendran el protagonisme | Fallaires d'Isil
El Pallars es prepara per celebrar una nova nit de Sant Joan. Les fogueres, els petards i els coets, i la tradicional coca prendran el protagonisme als diferents municipis pallaresos. Però sense dubte, els pobles d'Alins i Isil seran els que més festa faran gràcies a la celebració de les baixades de falles.

A la resta del Pallars, municipis TrempSortIsona i Conca Dellà, Esterri d'Àneu la Torre de Capdella, també tenen programades diverses activitats per celebrar la nit més curta de l'any. Tot seguit, fem un breu repàs a les més destacades.

Sant Joan a Alins i Isil: activitats i horaris


Al Pallars Sobirà, els pobles d'Alins i Isil viuran les tradicionals baixades de falles que celebren la nit de Sant Joan. A Alins, els fallaires baixaran des del Botanal i l'ermita de Sant Quirc, mentre que a Isil ho faran des del Faro. En tots dos casos, la música i la gresca seran les principals acompanyants d'aquestes festes del foc. Podeu consultar totes les activitats programades en els següents enllaços: Alins - Isil.

Sant Joan a Tremp: activitats i horaris


A la capital del Pallars Jussà, la festa tindrà lloc de les 20h del vespre a les 6h del matí davant del poliesportiu El Cub. La ciutat acollirà un sopar popular amenitzat per música en directe de Mark & Charlie, 7dRock, Pen de l'Asso Show i DJ Axel Gil. L'entrada serà gratuïta, tot i que el sopar té un preu de 14 euros, i els tiquets es poden reservar a través d'aquest enllaç.

Sant Joan a Sort: activitats i horaris


A l'espera que es publiqui el programa de festes, Sort acollirà el dia 24 la tradicional Xollada d'Ovelles, organitzada per l'ajuntament des de fa 34 anys. Aquesta demostració reprodueix les dos modalitats de xolla, per una banda, la xollada tradicional amb tisora, que celebra el seu 29è aniversari i, per l'altra banda, des de fa quatre anys, s'ha incorporat la xolla a màquina.

Sant Joan a la Pobla de Segur: activitats i horaris


A la Pobla de Segur seran els escoltes poblatans (EPS) els qui prendran la iniciativa. En primer lloc, amb la rebuda de la Flama del Canigó, seguida de jocs per xics i grans i un sopar popular. Posteriorment, tindrà lloc l'encesa de la foguera, un bingo musical i l'actuació de DJ Ocicos. Consulta tota la programació fent clic en aquest enllaç.

Sant Joan a Isona: activitats i horaris: activitats i horaris


Mentrestant, Isona i Conca Dellà també celebrarà el Sant Joan amb un sopar popular i música en directe a càrrec de Marc Tomàs i Discomòbil. La festa tindrà lloc al Parque, però si hi ha risc de pluja es farà al poliesportiu. Coneix tots els detalls a través d'aquest enllaç.

Sant Joan a la Torre de Capdella: activitats i horaris


Per la seva banda, la Pobleta de Bellveí rebrà la Flama del Canigó a partir de les 20h del vespre, i que es repartirà pels pobles de la Vall Fosca. Per altra banda, el poble també celebrarà un "sopar de traje" on cadascú haurà de portar alguna cosa per menjar.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació