Dilluns, 29 d'abril de 2024
turisme

Donen el vistiplau ambiental a un hotel de quatre estrelles a la Borda de Socampo, a Alt Àneu

És el quart projecte presentat per l'empresa promotora després de 12 anys de tramitació

Pallars Digital Alt Àneu | 20 de juny de 2023 a les 11:59
Imatge d'arxiu de la Borda de Socampo | ACN
La Generalitat ha donat el vistiplau ambiental al projecte per construir un hotel de quatre estrelles a la Borda de Socampo, al municipi d'Alt Àneu. Segons avança Segre, es tracta del quart projecte presentat per l'empresa promotora després de 12 anys de tramitació. Aquest últim ha reduït considerablement tant la superfície del complex com les seves habitacions respecte a la primera proposta.

Així, el nou projecte, presentat durant el mes de febrer, preveu que l'hotel tingui vuit habitacions i ocupi més de 1.000 metres quadrats. L'any 2017, la idea era que es fessin més de 10 cambres i la superfície fos de 1.500 m². D'altra banda, el projecte també té prevista la construcció d'un estable per a cavalls, un grup electrogen i panells solars, així com una depuradora d'aigües residuals.
 
Els terrenys on es troba la Borda de Socampo formen part de la Xarxa Natura 2000 i estan situats just al costat dels límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Així mateix, aquest lloc d'Alt Àneu és important per a la conservació d'espècies com l'os bru.

De fet, aquest projecte turístic -que ara haurà de passar per la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu- ja ha comptat amb l'oposició de grups i institucions al llarg dels anys. L'any 2017, l’Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós, grups ecologistes i col·lectius ciutadans van presentar al·legacions contra el projecte hoteler. Una posició que va comptar amb el suport de Catalunya en Comú a l'Alt Pirineu i Aran.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació