Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i Aran dona suport a les al·legacions i al seguiment del projecte de rehabilitació de la borda de Socampo, a Isil, que
ha engegat la Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alòs amb el suport de diverses entitats ecologistes i col·lectius ciutadans. Catalunya en Comú se suma, així, a la voluntat que "no s'autoritzi i s'aturi la voluntat de deteriorar un espai d'alt valor natural i ecològic de l'Alt Àneu".
La formació es mostra preocupada pel que fa a la finalitat d'aquest projecte, "centrat en l'edificació d'un hotel de certa envergadura, amb les infraestructures que comporta, l'impacte ambiental i de profunda transformació d'una vall protegida pel Pla d'Espais d'Interès Natural". Per això demanen a les autoritats competents -municipals, autonòmiques i estatals-, que deneguin les llicències i permisos al projecte de rehabilitació de la borda de Socampo.
Segons els comuns, els terrenys on està la borda de Socampo formen part de l’entorn del
Parc Natural de l’Alt Pirineu que reuneix un patrimoni de biodiversitat, arquitectura i paisatge que cal preservar de tota agressió.
Catalunya en Comú argumenta que aquest cas "és només un exemple més del model de territori que molts veïns i veïnes no volem, d'especulació urbanística a costa dels espais naturals protegits i més sensibles".
Segons la formació, la promoció de nous hotels, familiars i que puguin crear nous llocs de treball al territori, s'haurien d'impulsar en els nuclis de població ja existents, que ja compten amb els serveis necessaris, com línia elèctrica i enllumenat públic, sistema d'evacuació d'aigües, residuals o accessos asfaltats.
Catalunya en Comú explica que aquest projecte ha de tenir el tractament que les característiques d'alt valor ecològic dels terrenys afectats mereixen, i per tant hauria de passar de forma escrupolosa tots els tràmits i informes d'impacte ambientals que la legislació exigeix.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Fes-te subscriptor