Dissabte, 27 d'abril de 2024

Baldo Farré (Sumem) és reelegit alcalde de Sort amb majoria simple

La formació de l'actual batlle governarà amb minoria després de l'abstenció dels tres regidors de Gent de Poble

Tomàs Garcia Espot Sort | 17 de juny de 2023 a les 13:08
Baldo Farré, amb la vara d'alcalde, amb la resta dels regidors del nou ajuntament | TGE

Baldo Farré ha estat reelegit aquest dissabte alcalde de Sort per majoria simple. El cap de llista de Sumem, força guanyadora a les eleccions municipals del 28 de maig, ha obtingut els vots dels cinc regidors de la formació, mentre que els tres edils de Gent de Poble s'han abstingut, i seran a l'oposició.

Per la seva banda, la candidatura d’Endavant per Sort, encapçalada per Neus Comes, ha comptat amb els vots dels tres regidors de la seva formació, i durant els pròxims quatre anys també formaran part de l'oposició.

 


En el seu discurs d'investidura, Baldo Farré ha convidat els altres grups a crear "ponts" per treballar conjuntament pel municipi, alhora que ha demanat deixar de banda les "petites diferències" que els poden separar. Així mateix, l'alcalde ha afirmat que espera que durant els pròxims quatre anys "tots remem en la mateixa direcció".
 
Mentrestant, el cap de llista de Gent de Poble, Albert Baqueró, ha dit que "avui comença una etapa dedicada als pobles, a la capital i a tota la gent que viu al municipi". En aquest sentit, ha afirmat que intentaran aportar des d'una "oposició constructiva".

"Estar a l'oposició no vol dir anar a fer la punyeta a Sumem, per fer mal, ni tampoc no votar a favor d'una bona proposta d'Endavant per Sort si en fan una o més d'una; si la compartim votarem a favor", assegura el regidor. En aquest sentit, ha exposat que l'equip de govern "haurà de pactar-ho tot".
 
Posteriorment, Neus Comes ha assegurat que seran "una oposició ferma, constant, sòlida, segura, lleial, persistent i col·laborativa, tal com mereix el municipi de Sort". Alhora, ha lamentat que no hagi estat possible un acord amb Gent de Poble per bastir una alternativa a l'ajuntament. "Des d'avui mateix comencem el canvi des de l'oposició", ha conclòs.

Cens total:1.675
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.14868,53%
Abstencions:52731,46%
Vots nuls:171,48%
Vots en blanc:171,50%
PartitVots%Regidors
SUMEM - ACORD MUNICIPAL1.11498,48%11


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació