Diumenge, 28 d'abril de 2024

Jaume Solé (CUP), nou alcalde de Salàs de Pallars amb el suport d'ERC

Tot i no haver firmat cap pacte previ, cupaires i republicans podrien negociar el cartipàs municipal després de la constitució del nou ajuntament

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 17 de juny de 2023 a les 10:34
Jaume Solé amb la vara d'alcaldia | TGE
Jaume Solé, cap de llista d'Amunt Salàs -candidatura que compta amb el suport de la CUP- ha estat investit aquest dissabte nou alcalde de Salàs de Pallars amb els dos vots favorables del seu grup i els dos dels regidors d'Esquerra Republicana. Mentrestant, els tres regidors de Compromís per Salàs, que va ser la força més votada, han votat pel seu candidat, Joaquín Cuartero.

L'elecció de Solé, portaveu de la CUP Pallars i membre de la Plataforma Stop JJOO, posa fi a 20 anys d'hegemonia socialista a Salàs. És el primer cop en 44 anys que un partit no ha aconseguit la majoria absoluta en aquest municipi de poc més de 300 habitants. El fet que per primera vegada s'hi presentessin tres llistes ha sigut un dels factors que ho ha propiciat.
 

Imatge de la nova corporació municipal. Foto: TGE

 
La investidura del regidor cupaire ha estat possible malgrat que Amunt i els republicans no van signar un pacte previ a la constitució del nou ajuntament. Una via que no agrada gens a ERC, però tal com indicava el seu cap de llista, Toni Millet, "farem honor a la paraula donada i els nostres vots evitaran un altre alcalde del PSC". Tanmateix, els republicans alerten que el seu "sí" a Solé no és un xec en blanc, i que a l'hora de negociar el cartipàs municipal "el preu serà més alt". 

Les negociacions en aquest poble de poc més de 300 habitants han estat intenses durant els darrers dies, i especialment marcades per la manca d'acord. És el primer cop en la història del municipi que es presentaven tres llistes i que cap partit aconseguia la majoria absoluta. Amunt Salàs va posar sobre la taula un govern tripartit que compartís l'alcaldia i l'equip de govern. Una idea que va comptar amb el rebuig frontal de Compromís i ERC, que es vetaven mútuament.

Cens total:271
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:20374,90%
Abstencions:6825,09%
Vots nuls:20,98%
Vots en blanc:31,49%
PartitVots%Regidors
COMPROMÍS X SALÁS DE PALLARS - CANDIDATURA DE PROGRES (19898,49%7

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació