Diumenge, 28 d'abril de 2024
Triatló

La pallaresa Lídia Puyals participarà a l'«Ironman» de Niça, el més dur d'Europa

La competició consta d'un triatló on s'encadenen 3.800 metres de natació, una volta ciclista de 190 quilòmetres i una marató sencera

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 14 de juny de 2023 a les 12:07
Puyals participant en una prova de ciclisme | Cedida
La pallaresa Lídia Puyals Boix, de 29 anys, participarà el proper 25 de juny a l'Ironman de Niça, a França. La competició, considerada com l'Ironman de llarga distància més dur d'Europa, consta d'un triatló on s'encadenen 3.800 metres de natació al mar Mediterrani, seguits d'una volta ciclista de 190 quilòmetres amb 2.400 metres de desnivell positiu pel Parc Natural dels Préalpes d'Azur i, per últim, una cursa a peu de 42 quilòmetres (una marató sencera) pel passeig marítim de la ciutat.

Les proves de llarga distància, explica l'atleta, són les seves preferides. L'any passat, de fet, ja va estar present a la Titan Desert Morocco (la cursa de mountain bike més dura del món) assolint una novena posició general. Des que va tornar del desert, Puyals s'ha dedicat a entrenar triatló assolint, en el seu primer any, la classificació pels Mundials d'Ironman de mitja distància celebrats a Utah, als Estats Units.
 

La pallaresa començarà la triatló nedant 3.800 metres al mar Mediterrani. Foto: Cedida

 
Allà, el passat mes d'octubre va quedar tercera espanyola, mentre que enguany s'ha guanyat la plaça per als Mundials d'Ironman que es celebraran a Lahiti, Finlàndia, el proper mes d'agost. La triatleta amateur considera l'esport com "una de les seves escapatòries" després de les dures jornades com a metgessa, i també com l'eina que l'ha ajudat a superar i conviure més fàcilment amb malalties com l'anorèxia o l'osteoporosi que pateix des dels 17 anys.

 
L'Ironman de Niça es presenta per a Puyals com un dels majors reptes que realitzarà al llarg de la seva trajectòria esportiva, ja que serà una prova dura, llarga i on segurament arribarà als seus límits tant físics com psíquics. El seu objectiu és acabar i, si pot ser, en menys de 12 hores.

Si aconsegueix assolir aquest repte, té opcions per a classificar-se per als Mundials de llarga distància que es celebren a Kona, Hawaii, el 2024. D'aquesta manera, Lídia Puyals es consolida com una de les atletes més destacades actualment del Pirineu català en triatló.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació