Dissabte, 27 d'abril de 2024

Societat anestesiada

Article d’opinió del lector del diari Marc Gispert-Saüch i Fernández

Opinió Pallars | 14 de juny de 2023 a les 09:21
Una vacuna contra la Covid-19, en una imatge d'arxiu | ACN
Senyor director,

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que estem a prop de patir una nova pandemia encara "més letal" que la COVID i ha demanat als líders mundials que haurem d'estar preparats per fer front als nous reptes que puguin succeir en un futur no gaire llunyà.

Primer la COVID on durant els mesos de confinament els gossos van poder sortir a passejar i anar al parc cada dia mentre que els infants i adolescents havien d'estar tancats a casa sense tenir en compte les seves circumstàncies i les necessitats de desenvolupament. A posteriori, miraculosament va sortir la primera vacuna que sembla ser que no ha servit de gaire res.

En els següents mesos del confinament, alarma social a Europa sobre un posible "apagón" electric, la guerra d'Ucrania i ara ens diuen que no hi ha aigua, que haurem de començar a menjar grills i escarabats i que properament serem testimonis d'una nova pandemia.

Mentre que els salaris dels treballadors no augmenten, ens diuen que amb la inflació tot puja; els interessos de les hipoteques, els lloguers, la llum, el gas, els impostos, l'alimentació... És la por una estrategia de control i poder?

Vivim en una societat anestesiada? 

Marc Gispert-Saüch i Fernández
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació