Dissabte, 27 d'abril de 2024

Baldo Farré (Sumem) revalidarà l'alcaldia de Sort gràcies a l'abstenció de Gent de Poble

La formació de l'actual batlle governarà amb minoria, però no descarta que l'agrupació d'electors en formi part en un futur

Tomàs Garcia i Jordi Ubach Sort | 15 de juny de 2023 a les 10:39
Baldo Farré, al centre, amb diversos membres de la seva candidatura | Sumem
L'alcalde de Sort i cap de llista de SumemBaldo Farré, revalidarà el càrrec durant els pròxims quatre anys gràcies a l'abstenció dels tres regidors de Gent de Poble. Tal com han confirmat les dos formacions a Pallars Digital, el partit liderat per l'actual batlle governarà en minoria després d'haver aconseguit cinc regidors en les passades eleccions municipals del 28 de maig.

En declaracions a aquest diari, Baldo Farré ha celebrat l'acord d'investidura, i no descarta que Gent de Poble s'incorpori al govern municipal en un futur indeterminat. Per aconseguir-ho, afirma, caldrà "generar confiança i un ambient de treball còmode". Precisament, que l'agrupació d'electors també governés era la principal proposta que Sumem va posar sobre la taula durant les diverses reunions prèvies a l'acord. 
 
Per la seva banda, el cap de llista de Gent de Poble, Albert Baqueró, ha assegurat que compliran el que van manifestar en campanya, és a dir, "deixar governar la força més votada", i aniran a l'oposició. A canvi de l'abstenció, l'agrupació d'electors demana a l'equip de govern que "canviï la forma de governar, i que posi en marxa comissions de treball temàtiques obertes a la participació de tots els grups i la ciutadania per aconseguir tirar endavant el nostre programa".

En aquest sentit, Baldo Farré també ha subratllat la importància de les futures comissions de treball, que comptaran amb "persones internes i externes a l'ajuntament". A més, les ha definit com una eina per "facilitar la tasca dels regidors", tot assegurant que "com més persones, més serveis". Així mateix, celebra que Sumem i Gent de Poble hagin acordat elaborar en un pla pilot per fer més present la brigada municipal a tots els pobles, com també  treballar conjuntament el proper pressupost municipal.
 
Regidor de Sort des del 2015, primer amb la CUP i després amb l'agrupació Som Poble, Farré va accedir a l'alcaldia de la capital del Pallars Sobirà el maig del 2021, arran de la dimissió dels fins aleshores batlle Raimon Monterde. Fins llavors, Baldo Farré ostentava la tinència d'alcaldia, i arran del canvi a l'alcaldia va passar a governar conjuntament amb Junts per Sort, que en les passades eleccions van quedar-se fora del consistori per només un vot.

Cens total:1.675
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:1.14868,53%
Abstencions:52731,46%
Vots nuls:171,48%
Vots en blanc:171,50%
PartitVots%Regidors
SUMEM - ACORD MUNICIPAL1.11498,48%11


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació