Dijous, 25 d'abril de 2024
fira

Rialp acull aquest cap de setmana la 12a Fira d’Oficis i Menestrals

Els tallers, visites i demostracions prendran protagonisme en una mostra on la música i la gastronomia completaran les propostes

Pallars Digital Rialp | 31 de maig de 2023 a les 10:49
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, amb Antoni Navinés i Juli Alegre | Diputació de Lleida
Rialp acollirà aquest cap de setmana la 12a Fira d'Oficis i Menestrals, la programació de la qual s'ha presentat aquest dimarts a la Diputació de Lleida. La mostra se celebrarà el 4 de junyt, però tindrà algunes activitats paral·leles el dia anterior, i que centraran la seva atenció en la llet.

El vicepresident en funcions de la Diputació, Antoni Navinés, ha recordat que les fires són eines que serveixen per donar a conèixer que es fan activitats al municipi, i que aporten un valor qualitatiu, "com ho pot ser aquesta fira en la que podrem veure antics oficis que eren ben normals fa algunes dècades".
 
Les activitats s’iniciaran el dissabte, a partir de les 18 h, amb el lliurament –al camp de futbol- de la copa als campions de lliga en la categoria de benjamins. Una hora més tard, al recinte del Parc d’Aventura, es podrà gaudir del concert gratuït del grup de versions Pastesbro, i a la nit, a la plaça del Tornall, més música a càrrec del grup Kintus, i sessió amb el DJ Showkats.

La jornada de diumenge començarà a les 10:30 h amb l’inici de les activitats firals amb la tocada de campanes. Seguirà la presentació de l’exposició sobre El negoci de la llet al municipi de Rialp, a càrrec de persones vinculades del municipi, i que tindrà lloc al saló de l’edifici de la plaça de les Escoles (plaça de Dalt).

També es realitzarà una visita al Molí fariner de Bellera i a la sastreria Virós; una demostració d’oficis com el bufador de vidre, forjador, llauner o filadora; parades artesanals; una competició de munyir vaques, o l’estrena de la gimcana pel poble La decisió d’en Matxicot. Són algunes de les propostes a les que s’ha referit l'alcalde Gerard Sabarich, que ha recordat que "aquesta és una fira amb vocació de posar en valor els antics oficis" i que, en la present edició, centra una especial atenció en la llet. L’organització també ha programat, al carrer Mig, jocs de fusta gegants per a la mainada.
 
Paral·lelament, s’oferiran altres activitats com un passeig a cavall en col·laboració amb l’Hípica Jordi Baró; tallers d’artesania, amb producció de sabó, figures d’escaiola i fang, de polsera de llana o treballs manuals. També hi haurà un espectacle itinerant de l’Esperanceta (a partir de les 11:30 h); un espectacle infantil a càrrec del grup teatral El Salats (a les 17:30 h); i una mostra de peces musicals a càrrec de l’escola de música itinerant del Pallars combinat amb tastos de vins i formatges del municipi, a càrrec de la Formatgeria Casa Mateu, de Surp, i de la Formatgeria Montsent de Pallars i Celler Cota 730, de Rialp, ambdós activitats, de pagament.

Per tot plegat, el cap de Màrqueting i Promoció del Patronat de Turisme, Juli Alegre ha recordat els valors que fires com aquesta aporten al territori "en quant a la seva autenticitat i innovació". També ha destacat que la potenciació d’aspectes com la diversitat i la natura, "són elements que generen atracció i aconsegueixen que es faci més competitiva la demarcació, a l’hora que ens assegurem que nous visitants descobreixin el territori".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació