Dijous, 18 d'abril de 2024

Antoni Toló (CxS) continuarà com a alcalde de Senterada amb Junts i ERC al govern

Compromís va empatar amb els juntaires a dos regidors, mentre que els republicans en van sumar un

Tomàs Garcia Espot Senterada | 9 de juny de 2023 a les 10:15
Antoni Toló, a la dreta, en una imatge d'arxiu | Subdelegació del Govern
El Pallars ja té lligat el seu primer pacte postelectoral després de les eleccions municipals. Ha tingut lloc a Senterada -municipi amb llistes obertes- on el seu alcalde, Antoni Toló, de Compromís per Senterada (CxS) continuarà al càrrec després d'arribar a un acord amb les dos altres forces del consistori, Junts Esquerra.


Tal com ha confirmat ell mateix a Pallars Digital, el batlle formarà govern després d'aconseguir dos regidors en les passades eleccions municipals del 28-M. Per la seva banda, Junts també en va obtenir dos, mentre que els republicans van sumar-ne un. Uns resultats idèntics als de les municipals del 2019.

La diferència respecte fa quatre anys, però, és que en aquesta ocasió les tres formacions governaran en coalició. Si l'any 2019 Compromís i Junts van ser a l'equip de govern, enguany l'edil d'ERC també s'hi incorporarà. Tot plegat propiciarà que Antoni Toló continuï al capdavant del consistori durant quatre anys més, sumant un cinquè mandat des del 2007.
 

Els altres balls de pactes

 
Enguany, després dels comicis locals, i a diferència del 2019, al Pallars caldrà pactar poc. A banda de Senterada, només tres municipis hauran de buscar fórmules per governar després que cap partit assolís la majoria absoluta. Al Jussà passarà a Salàs de Pallars i a Sarroca de Bellera, on Junts té tres regidors després del sorteig al Jutjat de Tremp, però l'alcalde es decidirà entre tots els membres de l'ajuntament.

 
A Salàs de Pallars, Compromís va aconseguir tres regidors, mentre que Amunt Salàs i ERC en van obtenir dos. De moment, les negociacions encara estan en curs, i no es descarta cap pacte. Finalment, a Sort, els tres partits amb representació, Sumem (5), Gent de Poble (3) i Endavant per Sort (3), ja han iniciat converses. La clau de la governabilitat la tindrà Gent de Poble, que podria donar els seus vots a la llista més votada, tal com va avançar el seu cap de llista, Albert Baqueró, durant el debat de Pallars Digital abans de les eleccions. De moment, però, "no hi ha res lligat", afirmava el mateix Baqueró.
 

Cens total:121
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:7259,50%
Abstencions:4940,49%
Vots nuls:11,38%
Vots en blanc:34,22%
PartitVots%Regidors
JUNTS PER SENTERADA CM1060,00%5


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació