Divendres, 26 d'abril de 2024

La composició al Consell del Jussà no varia i ERC podria reeditar el pacte amb Junts

Els republicans conserven els vuit consellers comarcals, mentre que també ho fan Junts, amb sis, i el PSC, amb cinc

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 30 de maig de 2023 a les 08:47
Façana del Consell Comarcal del Pallars Jussà | TGE
Les tres forces del Consell Comarcal del Pallars Jussà -ERC, Junts i el PSC- mantindran la mateixa representació al ple que en l'anterior mandat. Segons els càlculs de Pallars Digital, malgrat el fort sotrac electoral a Tremp d'aquest diumenge, els republicans conserven els vuit consellers aconseguits l'any 2019 després de ser primera força en nombre de vots i regidors. Es queden, però, lluny de la majoria absoluta de 10 a la qual aspiraven.


Junts també repeteix resultats al Consell -tot i perdre 245 vots i tres regidors- i mantindrà els sis consellers que tenia actualment. Per la seva banda, el PSC -guanyador moral dels comicis, especialment per la victòria per majoria absoluta a Tremp- continuarà amb cinc representants a l'ens comarcal.
 
Amb aquest panorama -idèntic al de fa quatre anys- l'acord entre ERC i Junts (que han governen plegats al Consell des de fa 12 anys), podria ser un dels possibles escenaris. Si bé fonts dels republicans consultades per aquest diari afirmen que iniciaran converses amb els seus actuals socis, els partits encara no s'ha posat oficialment en marxa, a l'espera de la constitució dels ajuntaments el pròxim 17 de juny.

 
Una altra possible aliança passaria per la suma entre Junts i el PSC, tal com va estar a punt de succeir l'any 2019 davant la manca d'entesa dels primers amb ERC. En aquest sentit, tampoc convé descartar un acord ERC-PSC, o fins i tot una entesa entre les tres forces amb representació al Consell Comarcal.

El futur nou president o presidenta

 
L'únic que és segur actualment és que el Consell del Jussà tindrà un nou president o presidenta a partir durant aquest nou mandat. Tot plegat, després que Josep Maria Mullol renunciés a presentar-se a la reelecció com a alcalde de Castell de Mur en les passades eleccions del 28-M.
 

Cens total:9.939
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:6.37264,11%
Abstencions:3.56735,89%
Vots nuls:1442,26%
Vots en blanc:1151,80%
PartitVots%Regidors
CXT-CP6.20797,41%98
VOX370,58%0



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació