Dimecres, 24 d'abril de 2024

Sílvia Romero (CxT), nova alcaldessa de Tremp amb majoria absoluta: «hi ha molta feina a fer»

Junts manté els tres regidors, ERC en perd dos i Ara Tremp entra a l'ajuntament amb un edil

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Tremp | 28 de maig de 2023 a les 22:10
Sílvia Romero votant aquest diumenge a Tremp | TGE
Sílvia Romero serà la nova alcaldessa de Tremp després que Compromís per Tremp hagi aconseguit la majoria absoluta amb set regidors. En segona posició, Junts per Tremp, encapçalat per Quim Delgado, manté els tres edils, mentre que ERC, liderada per l'actual alcaldessa, Maria Pilar Cases, perd dos regidors i es queda amb dos. Finalment, Pep Fillat, d'Ara Tremp, entra al consistori trempolí amb un representant.


És la segona vegada en la història del municipi que una formació aconsegueix la majoria absoluta en unes eleccions municipals. La primera va ser fa 16 anys, el 2007, quan el també socialista Víctor Orrit -alcalde de Tremp durant 20 anys- va obtenir el mateix nombre de regidors. Després de tres legislatures, doncs, a la capital del Pallars Jussà no caldrà pactar per governar.

En declaracions a Pallars Digital, Sílvia Romero s'ha mostrat molt satisfeta per uns grans resultats que "encara he d'assumir", assegura. "No era capaç de fer prediccions, però hem treballat sempre per Tremp i la gent ho ha vist", explica. Respecte a la nova etapa que viurà el municipi, amb un govern monocolor, Romero l'afronta "amb molta responsabilitat i amb molta il·lusió". "Hi ha molta feina a fer i molt a endreçar, tenim molts fronts oberts", sentencia.

Cens total:4.224
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:2.59761,48%
Abstencions:1.62738,51%
Vots nuls:642,46%
Vots en blanc:461,81%
PartitVots%Regidors
CXT-CP2.45096,68%13
VOX371,46%0

Fa quatre anys, recordem, Sílvia Romero es va quedar a només un regidor d'aconseguir la majoria. Un fet que va propiciar que ERC i Junts per Tremp, amb 4 i 3 edils, revalidessin l'acord de govern.

En aquestes eleccions, tot i no augmentar significativament en nombre de vots (+21), la desfeta dels partits de l'equip de govern i l'abstenció, que ha augmentat més de sis punts (38,51%), han estat claus . Els republicans són els qui s'han endut la patacada més forta, amb 509 vots menys que el 2019, mentre que Junts n'ha perdut 117, conservant, no obstant això, el mateix número de representants.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació