Dissabte, 20 d'abril de 2024

Maria Pilar Cases (ERC): «No hi ha cap motiu per no entendre'ns amb Junts»

La cap de llista d'ERC Tremp fa un balanç positiu del seu mandat i de la relació amb els socis de govern durant aquests quatre anys

Tomàs Garcia Espot Tremp | 24 de maig de 2023 a les 17:48
La candidata d'ERC Tremp, Pilar Cases, durant l'entrevista a Ràdio Tremp | Jordi Ubach
La cap de llista d'ERC TrempMaria Pilar Cases, afirma que "no hi ha cap motiu per no entendre'ns amb Junts" després de les eleccions municipals. Així ho ha afirmat en l'entrevista emesa per Ràdio Tremp aquest dimecres, on ha fet un balanç positiu del seu mandat com a alcaldessa -la primera del municipi- i de la relació amb els socis de govern.

«Prioritzaré amb qui portem vuit anys governant»
 
"Ens hem entès molt bé, i s'ha notat molt". Cases assenyala que hi ha hagut consens amb els tres regidors de Junts, i que això "ha estat clau per poder avançar, i més en situacions crítiques com la Covid-19". Respecte a l'entesa amb el nou cap de llista, Quim Delgado, Cases no veu inconvenient per arribar a un acord. "Ja va passar amb el Joan Ubach i l'Anna Ritz". Per aquest motiu, afirma que, si guanya, serà a ell a qui trucarà primer
 

Maria Pilar Cases durant l'entrevista. Foto: Jordi Ubach


Pel que fa als pactes amb les altres forces que obtinguin representació, la candidata republicana ha traçat una línia vermella amb el Partit Popular i Vox. "No pactaré mai amb la dreta i la ultradreta". Amb la resta, explica, "ens podem entendre perquè al final són les persones, però jo prioritzaré amb qui portem vuit anys governant". En aquest sentit, opina que durant aquests quatre anys "hem fet més amics que enemics, i això no ho fan les sigles polítiques".

«Mateixa il·lusió i ganes que l'any 2015»

 
La d'aquest diumenge 28 serà la tercera vegada que Pilar Cases es presenta com a cap de llista d'ERC a Tremp. La candidata assegura que "continuo tenint la mateixa il·lusió i les mateixes ganes que l'any 2015". A més, explica que en aquest mandat, "estrany" a causa de la pandèmia i de la guerra d'Ucraïna, "molts dels nous projectes que teníem en ment es van endarrerir".

Quant al programa electoral, Cases defuig dels grans compromisos -"el futur és incert", afirma-, i defensa que "el compromís és continuar treballant pel municipi i pel Pirineu". Com a obres prioritàries per al següent mandat, l'alcaldessa assenyala la nova escola bressol, la piscina climatitzada per a la comarca i la renovació de la xarxa d'aigua, actuacions, exposa, per a les quals caldrà buscar finançament. Així mateix, la candidata republicana afirma que "cal seguir treballant" per a la implantació del Grau d'Infermeria a la ciutat. "No n'hi ha prou", sentencia. 
 
Respecte a les crítiques que ha rebut l'equip de govern trempolí, Maria Pilar Cases es defensa: "Hem sigut molt transparents, molt propers i hem parlat amb els que ens han criticat i amb els que no". Una de les actuacions més polèmiques va ser la rotonda de la Font Vella. Una obra, assegura Cases, amb la que la gent "ara està molt contenta". "Crec que hem fet el que tocava i que ho hem fet bé"

Aclariment: Aquesta entrevista va ser enregistrada el passat dimarts 16 de maig. Aquest dimecres i dijous, ERC ha aturat la campanya electoral en senyal de dol per la mort sobtada d'Antoni Flores, regidor, diputat i número sis de la llista republicana a Tremp

 Recupera l'entrevista sencera a Maria Pilar Cases sota aquestes línies:




 Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

 Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació