Divendres, 26 d'abril de 2024

Quim Delgado (Junts): «Dialogarem amb tothom però confrontarem projectes abans d'arribar a acords»

El candidat de Junts per Tremp assegura que el perfil de la seva candidatura "és ideal per gestionar el municipi"

Tomàs Garcia Espot Tremp | 23 de maig de 2023 a les 17:12
Quim Delgado, candidat de Junts, durant l'entrevista a Ràdio Tremp | Jordi Ubach
Després de les eleccions del 28-M, Quim Delgado, cap de llista de Junts per Tremp, assegura que "dialogarem amb tothom". Així ho ha afirmat a l'entrevista emesa per Ràdio Tremp aquest dimarts. El candidat matisa, però, que primer caldrà veure els resultats -enguany força imprevisibles-, i també "confrontar projectes" abans d'arribar a pactes i acords amb les altres forces que obtinguin representació.

Quim Delgado assenyala també que parlar de pactes abans de les eleccions és "molt precipitat". "Se'ns planteja un escenari de set forces; no sabem qui pujarà ni qui baixarà". En aquest sentit, el líder de Junts a Tremp refusa fer qualsevol pronòstic de cara a diumenge. "Seria temerari", afirma. 
 

Quim Delgado durant l'entrevista. Foto: Jordi Ubach

  
«Avui és més fàcil poder parlar que el 2019»
 
Respecte a l'afinitat ideològica amb ERC -amb qui Junts ha governat a l'ajuntament els últims vuit anys- Delgado argumenta que a escala municipal aquest fet adquireix menys importància. "És molt important la persona i l'afinitat". També dona més prioritat al projecte de govern del municipi.

Si bé l'any 2019 Junts va rebutjar pactar amb Compromís per Tremp, el candidat exposa que el panorama actual és molt diferent respecte a fa quatre anys, quan "les circumstàncies eren tremendes""tot estava més polaritzat". "Avui, assegura, és més fàcil poder parlar", i assenyala que "el que pot arribar a passar és que parlis amb una força política i no n'entenguis en qüestions bàsiques".

Un dels objectius principals de Junts per Tremp de cara a les municipals és millorar els resultats de les eleccions del 2019. La formació, aleshores encapçalada per Anna Ritz, va firmar els pitjors resultats del partit a la ciutat, passant de cinc a tres regidors. "Evidentment, ha de ser l'objectiu de qualsevol força política", afirma Quim Delgado.
 

«Sentit comú, gestió i passió»

 
D'altra banda, Delgado ha posat en valor la seva llista de cara al 28-M, que barreja experiència i renovació. "El perfil de la nostra candidatura és ideal per gestionar un municipi com Tremp", defensa el candidat. En aquest sentit, remarca el lema "sentit comú, gestió i passió", i apunta que l'eficiència serà un dels seus pilars si surt escollit, tot apostant per "aprofitar tots els recursos per dotar el municipi dels millors serveis".

Finalment, el cap de llista de Junts fa un bon balanç del mandat 2019-2023 a Tremp, almenys pel que fa als tres regidors del seu partit, Josep Maria Puigarnau (Promoció econòmica), Rosa Melines (Cultura) i Francesc Castells (Esports). Delgado valora la seva feina com "absolutament positiva" i "magnífica". Respecte a les altres àrees -ocupades per ERC- afirma que ell, com a alcaldable, "hauria fet les coses d'una manera diferent".

Aclariment: Aquesta entrevista va ser enregistrada el passat dijous 11 de maig. Aquest dimecres i dijous, Junts ha aturat la campanya electoral en senyal de dol per la mort sobtada d'Antoni Flores, regidor, diputat i número sis d'ERC a Tremp

 Recupera l'entrevista sencera a Quim Delgado sota aquestes línies:




Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació