Dilluns, 29 d'abril de 2024

Aquests són els alcaldes pallaresos que no repetiran mandat

Alguns històrics han renunciat presentar-se després de vint anys al càrrec, i d'altres amb només una legislatura a l'esquena

Tomàs Garcia Espot Pallars | 15 de maig de 2023 a les 08:40
Fotografies d'alguns dels batlles del Pallars que tornaran a assumir la vara | PD
El final de la legislatura 2019-2023 també comportarà l'ocàs de diversos alcaldes del Pallars. Alguns, històrics, han renunciat a la reelecció després de dues dècades al càrrec, mentre que d'altres, amb només una legislatura a l'esquena, tampoc seran als seus respectius ajuntaments durant els pròxims quatre anys.

L'edat juga un paper important, però no és el comú denominador en tots els casos. En total, seran vuit els batlles que ja no governaran a partir del 17 de juny, quan es constitueixen els nous consistoris.

1. Xavier Bernadó (Abella de la Conca)

 
Si bé forma part de les llistes d'Esquerra Republicana pel 28-M, al tercer lloc, l'alcalde d'Abella entre 2015 i 2016 i des del 2019 no repetirà com a número u de la candidatura, lloc que en aquestes eleccions ocuparà Montserrat Gimo

2. Xavier Llena (Alt Àneu)


L'alcalde més jove del Pallars en aquesta legislatura no optarà a un segon mandat. Fill de l'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena, va guanyar les eleccions amb la candidatura independent Impuls Alt Àneu l'any 2019. Llena se suma, doncs, a la llista d'alcaldes i alcaldesses de les dos comarques que només han governat durant una legislatura.
 

3. Josep Maria Muloll (Castell de Mur)

 
Al poder des del 2015, l'alcalde de Junts ha decidit no presentar-se a la reelecció per motius personals. A banda, i en conseqüència, tampoc optarà a repetir com a president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, càrrec que ostenta des del 2019, en virtut de l'acord amb Esquerra Republicana, que va ser el partit amb més consellers al Jussà.

4. Àngel Bringué (Farrera)

 
De la mateixa manera que el seu predecessor, Santiago Isús, el republicà Àngel Bringué només ha sigut alcalde del municipi durant un mandat. Isús, però, sí que intentarà tornar a l'alcaldia amb Junts vuit anys després, mentre que Bringué deixa a pas a Joan Caselles, cap de llista d'ERC-Fem Municipi el 28-M.

5. Josep Terré (Llimiana)


Un altre veterà que diu adeu a la política. L'alcalde de Llimiana des del 2015, primer amb Convergència i Unió i posteriorment amb Junts, no serà a l'ajuntament pallarès durant la pròxima legislatura. La seva edat, tal com va explicar fa mesos a aquest diari, és un dels motius de la seva retirada.
 

6. Enric Cambon (Salàs de Pallars)

 
Primer tinent d'alcalde des del 2007, Cambon va haver d'assumir la vara d'alcaldia el novembre del 2021, després de la mort de Sisco Borrell, que ocupava el càrrec des de fa 18 anys. Després de dues dècades en política, no serà a la llista de Compromís per Salàs, que encapçalarà Joaquín Cuartero.

7. Josep Ramon Lloret (Sarroca de Bellera)


Una de les principals sorpreses. Alcalde del municipi del 1999 al 2007, i després des del 2011, no continuarà present a la vida política de Sarroca després de 20 anys al capdavant de l'ajuntament. Lloret va ser un dels tres alcaldes del Jussà, juntament amb el de Llimiana i Conca de Dalt, que no va marxar del PDECat després del trencament amb Junts l'any 2020.

8. Llorenç Sánchez (Vall de Cardós)


L'històric alcalde del Sobirà deixarà de ser un dels que fins ocupava el càrrec durant més anys i de manera ininterrompuda, concretament des del 2003. Primer amb CIU i després amb Junts, Sánchez s'ha imposat en cinc eleccions. El seu comiat no anirà acompanyat de relleu, ja que el partit no presentarà llista al municipi.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació