Dimarts, 23 d'abril de 2024
política

Pere Aragonès referma el compromís del Govern amb l'Estratègia Pirineus

El president aposta per "enfortir l'eix pirinenc", especialment l'N-260, considerat com un dels pilars per al Mundial de piragüisme de Sort

Pallars Digital Pallars | 8 de maig de 2023 a les 09:04
Pere Aragonès durant la seva visita a la Vall de Boí, amb el delegat del Govern al Pirineu, Josep Castells (d'esquena) | O. Bosch / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha refermat aquest dissabte compromís del Govern amb l'Estratègia Pirineus. Durant la seva visita a la Vall de Boí, el cap de l'executiu l'ha qualificat com un "un full de ruta compartit sobre el futur d'aquestes comarques, basat en la diversificació de la seva estructura econòmica, en la garantia de serveis públics en el conjunt del territori i en posar totes les eines per garantir una qualitat de vida i igualtat d'oportunitats per a tots els seus ciutadans".

Aragonès ha recordat que aquesta estratègia s'ha elaborat per mitjà d'un procés participatiu, i ha explicat que els pressupostos de l'any 2023 inclouen "actuacions rellevants" en aquestes comarques, com per exemple "l'ampliació de l'Hospital del Pallars. En aquest sentit, ha dit que ho faran "amb totes les eines al nostre abast, perquè el Govern vol estar al costat de la ciutadania, amb l'objectiu de garantir igualtat d'oportunitats al conjunt del país, independentment del poble, comarca, barri o ciutat on es visqui".
 
D'altra banda, el president ha celebrat també que Sort i la Seu d'Urgell hagin estat escollides com a seus del campionat mundial de piragüisme el 2027. Per a Pere Aragonès, aquest fet és "una bona oportunitat per posar de relleu aquest territori i ha de ser un estímul per a noves inversions", tant pel que fa al Govern de Catalunya com a les que pertoquen a altre administracions. I en aquest sentit, ha apostat per "enfortir l'eix pirinenc amb una posada al dia de les inversions, especialment en la carretera N-260, per assegurar la connectivitat i la connexió d'aquest territori".

Aquestes declaracions van arribar després que Aragonès fos rebut també per l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Els seus representants, Baldo Farré i Carles Isus, li van fer entrega d'una carta demanant el compromís de la Generalitat en les millores de la N-260. "Un dels pilars, apunten, que va ser determinant en l'obtenció de la candidatura del Mundial de Piragüisme".
 

El mateix divendres, el president també va visitar les comarques pallareses. En primer lloc, va ser a Rialp, on va visitar la important fàbrica de fusta Sebastia, mentre que, posterioment, va visitar el Celler Castell d'Encús, a Talarn, per després reunir-se amb el seu alcalde, Àlex Garcia. Finalment, el republicà va participar en un acte d'ERC a Tremp per donar suport a la candidata i actual alcaldessa, Maria Pilar Cases.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació