Dilluns, 29 d'abril de 2024
piragüisme

Sort renovarà el camp de regates l'Aigüerola per al Mundial de Piragüisme 2027

La capital del Pallars Sobirà rebrà una inversió de 2,5 milions d'euros per tal d'acollir amb èxit dos de les disciplines del campionat

Pallars Digital Sort | 4 de maig de 2023 a les 11:29
El camp de regates de la capital del Sobirà en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ja té la vista posada en el Mundial de Piragüisme que acollirà l'any 2027 juntament amb la Seu d'Urgell. Per aquest motiu, el consistori pallarès ha començat a planificar les diferents obres i a demanar les inversions necessàries que caldrà realitzar per tal d'acollir amb èxit aquesta cita esportiva d'alt nivell.

 
Una de les actuacions més importants, tal com avança Segre, serà la reforma del parc de regates l'Aigüerola del municipi, que serà l'epicentre de les proves del Mundial que Sort celebrarà, concretament les disciplines d'estil lliure i descens d'aigües braves. L'equipament esportiu, de fet, ja va ser renovat amb vista al campionat celebrat el 2019, i ara es vol consolidar de cara als pròxims quatre anys.

Per altra banda, i tenint en compte la inversió que rebran les dues seus del Mundial, 2,5 milions d'euros per a cadascuna, tal com resa el projecte de la candidatura guanyadora, la capital del Sobirà també té previst millorar el curs fluvial, especialment la part urbana del riu Noguera Pallaresa. Així mateix, el projecte contempla l'adquació del poliesportiu Els Til·lers per tal que sigui "més sostenible".
 
En aquest sentit, l'alcalde de Sort, Baldo Farré, explica que ja s'han atorgat 219.000 euros per part del Consejo Superior de Deportes (CSD). Una xifra que suposa el 50% del pressupost total del projecte, que rondarà els 430.000 euros. Farré detalla que les inversions serviran per col·locar plaques solars a la teulada del poliesportiu, així com per renovar l'aïllament i la lluminària de l'equipament. Unes millores, afirma, que serviran també per "lluitar contra l'emergència climàtica" i per consolidar aquest equipament municipal i d'ús per a tota la comarca.
 

Primera reunió de treball amb la Generalitat

 
Aquest dimecres, l'alcalde de Sort, Baldo Farré, i el de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, s'han reunit amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el director general del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, per encarar tota la feina a fer de cara al campionat mundial. Els batlles, juntament amb el vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), el pallarès Lluís Rabaneda, han estat rebuts al Palau de la Generalitat, on han celebrat l'èxit de la candidatura pirinenca.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació