Dissabte, 20 d'abril de 2024
esports

La Torre de Capdella es prepara per acollir la 1a edició del «Vall Fosca Outdoor Festival»

L'esdeveniment, ajornat l'any passat, tindrà lloc el cap de setmana del 3 i 4 de juny i vol ser un punt de trobada per als amants de l'esport i la natura

Pallars Digital La Torre de Capdella | 2 de maig de 2023 a les 11:27
La prova reina del festival finalitzarà al Coll del Triador, a més 2.100 metres d'altitud | Vall Fosca
La Torre de Capdella finalment acollirà el 1a edició del Vall Fosca Outdoor Festival el cap de setmana del 3 i 4 de juny. Després de ser ajornat l'any passat, l'esdeveniment, organitzat per l'associació sense ànim de lucre KMS XL LUPUS i amb el suport de l'ajuntament pallarès, inclourà proves de trail running i de BTT. A més, hi haurà una prova cicloturista no competitiva amb bicicleta de carretera.

Les activitats es distribuiran en dos dies. El dissabte, els participants podran escollir entre dos circuits de trail running, amb sortida i arribada a la Pobleta de Bellveí, diferenciats entre ells pel nombre total de quilòmetres i pel grau d’exigència, o un de BTT, amb sortida i arribada a la Pobleta. Tots els circuits transcorreran per la xarxa de camins de la Vall Fosca.
 
A part d’aquestes dues modalitats, el Festival també obre la porta als corredors de bicicleta que no volen competir i que podran participar a la ruta cicloturista pels pobles de la Vall Fosca, un esdeveniment en bicicleta de carretera que consisteix a completar un mínim d’un port dels vuit que hi ha a la ruta. Si es completen tots, es realitzaran 110 quilòmetres i 2.990 metres de desnivell positiu.

El diumenge la protagonista serà la BTT amb la prova reina del Festival, la cursa Trofeu Emma Roca-Geganta del Triador, en memòria de la corredora de muntanya catalana que va ser campiona d’Europa (2005), guanyadora de la Copa i el Campionat d’Espanya (2007) i del Campionat del món de raids (2010), i que va morir el juny del 2021.
 
Aquesta cursa sortirà de la Torre de Capdella i acabarà al Coll del Triador, un lloc emblemàtic de la Vall Fosca. En aquest punt, a més de 2.100 metres, es va crear un espai amb dos miradors i es va instal·lar l’estàtua del Gegant del Triador el 2021.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació