Divendres, 26 d'abril de 2024
Carreteres

El Parlament aprova la proposta de millora de la circumval·lació de la Terreta

La moció, presentada pel PSC, ha rebut el suport unànime de la Comissió de Territori i demana al Govern que les obres estiguin enllestides el 2024

Pallars Digital La Terreta | 27 d'abril de 2023 a les 08:29
Estat en què es troba un dels trams de la carretera | Notícies de la Terreta
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució que insta el Govern a enllestir la millora de la circumval·lació de la Terreta, que connecta els diferents nuclis dels antics municipis de Sapeira i Espluga de la Serra, l'any 2024. Ha sigut la Comissió de Territori de la cambra catalana qui, per unanimitat, ha donat llum verda a la petició, registrada pel PSC fa unes setmanes.

La diputada pallaresa d'aquest grup, la trempolina Sílvia Romero, ha explicat que aquesta via, dins del municipi de Tremp, enllaça diversos nuclis habitats de la Terreta i compta amb una longitud de 31 quilòmetres.
 
Ha afegit que la carretera no només connecta els principals pobles de la zona, sinó que també dona accés als seus veïns i veïns a l'Aragó i al mateix nucli de Tremp, el més gran de Catalunya amb 303 quilòmetres quadrats i 30 nuclis de població.
 
En aquest sentit, Romero ha recordat que el projecte de millora de la circumval·lació de la Terreta es va iniciar el 2009, quan el Departament d’Agricultura va dur a terme els estudis corresponents. Tot seguit, l'any 2011, se’n va executar la primera fase de les obres, de només set quilòmetres, i que posteriorment van quedar aturades.

Ara, ha apuntat Romero, "el Govern haurà d’actualitzar en sis mesos els estudis de les fases 2 i 3 de les obres de millora i programar-ne l’execució a l’exercici pressupostari de 2024. Darrerament, recordem, els veïns de la Terreta s'han mobilitzat precisament per exigir que l'execució total d'aquest projecte.
 
Agrupats darrere la Plataforma per una Terreta digna, es van reunir amb diferents representants pallaresos, com el delegat del Govern a l'Alt Pirineu, Josep Castells, i l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Ambdós polítics es van comprometre a concretar una reunió a la Terreta amb un membre del govern català per abordar el problema.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació