Dijous, 18 d'abril de 2024
Carreteres

Veïns de la Terreta creen una plataforma per denunciar les mancances i greuges de la vall

Exigeixen una carretera digna per desplaçar-se amb seguretat i perquè la zona pugui continuar viva

Tomàs Garcia Espot La Terreta | 16 de febrer de 2023 a les 11:06
Estat en què es troba un dels trams de la carretera | Notícies de la Terreta
Els veïns i veïnes de La Terreta han creat una plataforma per denunciar les mancances i greuges que pateix aquesta zona del municipi de Tremp. L'entitat, que porta el nom de Plataforma per una Terreta digna, va néixer arran de la queixa d'uns veïns d'Aulàs pel mal estat del ramal de la carretera que va fins al poble, tal com ha explicat a Pallars Digital un dels seus membres, Joan Galan.

Aquest fet, que va ser recollit en un reportatge de TV3, també plasmava el malestar dels veïns de La Terreta per les males condicions de tota la carretera. Arran de la peça, detallen, l'Ajuntament de Tremp va convocar els diversos veïns en una reunió per exposar-los que el consistori no tenia suficient capacitat econòmica per afrontar l'arranjament de la via. Tanmateix, van instar les diverses plataformes a mobilitzar-se i contactar amb administracions superiors.

Així doncs, i un cop creada la Plataforma, els veïns van decidir enviar una carta al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; al delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells; i als diputats Antoni Flores, Sílvia Romero i Ramon Tremosa per tal de buscar solucions per aquest problema. 

De moment, exposa Galan, ja hi ha prevista una reunió amb el delegat del Govern pel pròxim dia 21 de febrer, a la qual també assistirà l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Així mateix, han concertat una trobada amb un dels diputats per al dia 1 de març. Des de la Plataforma denuncien que la carretera només és "la punta de l'iceberg", i que "ja no es pot arribar a casa amb condicions".

"Fa uns vint anys que la carretera dona problemes", afirmen els afectats en un manifest fet públic recentment. Els veïns denuncien que la via és plena de clots que els mateixos veïns han de tapar amb sorra i pedres, així com una manca de seguretat i de senyalització, mentre que en alguns trams l'asfalt ha desaparegut completament.

En aquest sentit, Galan creu que les reunions amb les diferents administracions serviran per aportar solucions a aquest problema. La principal, exposa, seria el desbloqueig de la reforma de la carretera. Un projecte aprovat fa 10 anys que preveia la circumval·lació a la Vall dels Voltors, però del qual només es va realitzar la primera fase, des del pont nou a la Torre de Tamúrcia.

Per altra banda, el membre de la Plataforma afirma que l'aprovació dels pressupostos és un moment clau per proposar idees, tot i assegurar que "anem una mica tard". Tanmateix, argumenta, "caldria fer pressió en partides on encara no estigui de tot definit on aniran els diners". "Som conscients que no som tres o quatre, i el fet de ser bastants ens dona molta força", declara Galan.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació