16 d'abril de 2024

El PSC barreja continuisme i renovació per afiançar-se al Jussà i recuperar-se al Sobirà

Els socialistes han presentat el mateix nombre de llistes pel 28-M que el 2019, 11 al Jussà i sis al Sobirà

Tomàs Garcia Espot Pallars | 27 d'abril de 2023 a les 11:09
Sílvia Romero, candidata dels socialistes a Tremp, amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el líder del partit a Lleida, Òscar Ordeig | PSC
El Partit dels Socialistes (PSC) encara les municipals del 28-M barrejant continuisme renovació a les seves llistes per tal d'afiançar-se al Pallars Jussà, on l'any 2019 va ser el tercer en discòrdia, i recuperar-se al Sobirà, comarca on només va sumar 168 vots quatre anys enrere.

 
En total, el PSC ha presentat 17 llistes a les dues comarques, la mateixa xifra que en les passades eleccions. Ara bé, aquest cop 11 candidatures concorreran al sud, dues més que l'any 2019, gràcies a la incorporació de Gavet de la Conca La Torre de Capdella. Mentrestant, al Sobirà se'n presentaran sis, dos menys que en els anteriors comicis, ja que els socialistes no seran presents ni a Esterri d'Àneu ni a Lladorre.
 
L'aposta per la renovació és clara a la majoria de les llistes, 12 de les quals compten amb caps de llista nous, set al Jussà i cinc al Sobirà, amb Neus Comes, candidata per Endavant per Sort, com l'exemple més visible d'aquest intent d'ampliar la base de votants amb llistes i perfils renovats. En aquest sentit, també destaca la incorporació de Marta Moyes, antiga regidora i consellera comarcal d'ERC, com a cap de llista a Sarroca de Bellera.

També canvia de número u a Salàs de Pallars, un dels feus socialistes al Jussà, on Joaquin Cuartero, fins ara tinent d'alcaldia, liderarà la llista per Compromís, després de la renúncia d'Enric Cambon a tornar-se a presentar. D'altra banda, i exceptuant Sort, els dos altres grans nuclis del Pallars, Tremp la Pobla de Segur, el PSC tindrà candidatures marcades pel continuisme i també per l'experiència.

 
A la capital comarcal, Compromís per Tremp tindrà els actuals sis regidors al consistori, capitanejats per la diputada al Parlament Sílvia Romero, cap de llista l'any 2019. A la Pobla, Joan Carles Boix liderarà per segon cop els socialistes amb una llista amb pocs canvis. Mentrestant, a Abella de la Conca, l'històric Julià Montsó intentarà recuperar l'alcaldia, mentre que Antoni Toló buscarà conservar-la a Senterada.
 
Amb aquest mescla, doncs, el PSC vol consolidar l'augment de votants al Pallars Jussà que va viure el 2019. En aquelles eleccions, els socialistes van acumular 1.897 vots en aquesta comarca, quedant-se només tres paperetes de superar la segona força, Junts per Catalunya. En conjunt, però, va sumar pocs regidors respecte als dos primers partits, i només va sumar cinc consellers comarcals al Jussà i cap al del Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació