Divendres, 19 d'abril de 2024
art

Els artistes de l'exposició clausurada de Farrera denuncien que el Bisbat no els deixa recuperar les obres

Aquest divendres havien de desmuntar la mostra, però els representants eclesiàstics, que es van endur les claus, no s'han presentat

Pallars Digital Farrera | 21 d'abril de 2023 a les 14:00
Els artistes han penjat una pancarta al campanar per protestar contra l'actitud del Bisbat | Adrià Codina
La polèmica entorn de l'exposició d'art modern a l'església de Sant Roc de Farrera continua. La mostra, que va ser clausurada pel Bisbat d'Urgell, havia de ser desmuntada aquest divendres pels artistes, però els representants eclesiàstics, que es van endur les claus del temple, no s'han presentat a la cita.

 
El fet ha provocat la indignació dels promotors de l'exposició, que denuncien que les obres continuen "segrestades" dins l'església, i acusen el bisbat urgellenc de prosseguir la "censura" i no deixar-los recuperar les seves obres. Per aquest motiu, han penjat una pancarta al campanar del temple per demanar que els tornin les claus i els deixin entrar.
 
El Bisbat d'Urgell, recordem, va qualificar la performance d'"ofensa als sentiments religiosos". La mostra, titulada Tradicions i Contradiccions havia estat inaugurada a finals de maig, i exhibia escultures, pòsters i fotografies on, entra d'altres, s'hi podien veure nus, que compartien espai amb les talles religioses.

D'altra banda, la institució al·legava que l'exposició 'havia fet sense el seu consentiment ni el de l'ajuntament de Farrera, motiu pel qual va decidir tancar l'església, tot lamentant que se'n fes una "utilització indeguda". Fins ara, el temple, gestionat pel veïnat, només s'obria una vegada a l'any, durant la festa patronal per celebrar-hi missa.
  


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació