Dimarts, 23 d'abril de 2024
ciència

El petit satèl·lit de l'Institut de Tremp, seleccionat per al concurs de l'Agència Espacial Europea

El prototip, realitzat per cinc alumnes de Batxillerat, va ser provat amb èxit el passat mes de gener des d'un globus aerostàtic

Pallars Digital Tremp | 19 d'abril de 2023 a les 08:55
Al concurs, cada prototip de satèl·lit serà llençat un quilòmetre cap a l'atmosfera | Tremp-SAT
El Tremp-SAT, el projecte amb què cinc alumnes de Batxillerat de l'Institut de Tremp volen "dur el Pallars a l'espai", ha estat seleccionat per competir al concurs CanSat de l'Agència Espacial Europea. Tot plegat, després que dissenyessin un petit satèl·lit de la mida d'una llauna de refresc per rebre i transmetre dades com la temperatura i la pressió ambient.

 
El prototip va ser provat amb èxit el passat mes de gener, quan els alumnes van llençar amb paracaigudes el petit satèl·lit des d'una alçada de 1.300 metres a la Conca de Tremp, en col·laboració amb el Geoparc Orígens. Aquest, però, només va ser el primer pas d'una missió ambiciosa.
   
Amb el projecte seleccionat per al concurs, els membres de l'equip del Tremp-SAT podran veure com el satèl·lit pallarès serà propulsat un quilòmetre cap a l'atmosfera. El Tremp-SAT té com a objectiu acostar la recerca i la creació tecnològica als estudiants pallaresos. Un fet, a més, que evidencia com el Pallars també pot ser un centre de recerca tecnològica.

El projecte, que forma part d'un treball de recerca de Batxillerat, ha estat possible gràcies a la feina i l'esforç dels alumnes Jordi JoséAlejandro RiañoJan CastellsJhoan Calisaya i Estel Coll, que han estat coordinats i tutoritzats pels professors Víctor MoratóEduard Requena Borja Llàser
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació