Diumenge, 5 de maig de 2024
energia

Isona rebrà prop de 405.000 euros dels fons europeus per instal·lar una caldera de biomassa

El projecte d'energia verda, presentat el novembre del 2021, permetrà escalfar el consultori mèdic, l'escola, l'ajuntament i el Cafè Modern

Tomàs Garcia Espot Isona i Conca Dellà | 18 d'abril de 2023 a les 08:56
Una caldera de biomassa, en una imatge d'arxiu | AJH
L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ha rebut llum verda dels fons europeus per instal·lar una caldera de biomassa de 400 kw que donarà calefacció a cinc edificis públics del municipi. Es tracta d'un projecte Next Generation presentat el novembre del 2021, i pel qual el consistori havia demanat un ajut de 462.817 euros. Finalment, tot i que la subvenció serà de 405.108 euros, des de l'ajuntament qualifiquen la concessió com una "bona notícia". 
 
Amb la futura caldera de biomassa, que funcionaria amb l'estella de fusta provinent dels boscos pallaresos, el municipi podrà substituir les actuals calderes de gasoil, les bombes de calor i els radiadors elèctrics per escalfar de manera més sostenible el consultori mèdic, l'escola Aeso, l'ajuntament i el Cafè Modern.

 
Segons detallen des del consistori, l'ajut també suposarà, en primer lloc, adaptar la sala de màquines, instal·lar un dipòsit d'inèrcia, una sitja per al combustible, un sistema de control i regulació telegestionat, i també suposarà la reforma de la instal·lació hidràulica i elèctrica existent.

El projecte està inclòs dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Recentment, Isona i Conca Dellà també ha vist aprovat un altre projecte d'energia verda que permetrà instal·lar plaques solars per a l'autoconsum a les teulades de l'escola i del Cafè Modern amb un ajut de 49.326 euros.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació