Dissabte, 27 d'abril de 2024
línia elèctrica

El Parlament insta el Govern a soterrar i desviar les línies d'alta tensió del barri de la Pedrera de Tremp

La cambra també ha aprovat una altra proposta de resolució per demanar millores a la carretera del coll de Bóixols

Pallars Digital Tremp | 13 d'abril de 2023 a les 09:05
Imatge d’una torre d'alta tensió passant a escassos metres d'una casa del barri de la Pedrera de Tremp | ACN
La Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució que insta el Govern a soterrar i desviar les línies d'alta tensió (MAT) del barri de la Pedrera de Tremp. En l'escrit, la cambra demana donar suport als ajuntaments per tal de solucionar les afectacions d'aquestes línies amb les empreses elèctriques corresponents.

La diputada pallaresa del PSC, Sílvia Romero, encarregada de defensar-la a la comissió, ha destacat que en la proposta expliciten la necessitat de donar suport a l’Ajuntament de Tremp per trobar una solució al projecte de desviament del tram de la línia Talarn-Terradets al seu pas pel barri trempolí, també conegut com el Porvenir.
 
Així mateix, Romero ha recordat que "cal renovar els convenis entre el Govern, les empreses d’electricitat i els ajuntaments afectats per les línies d’alta tensió en els nuclis urbans subscrits en el marc del Pla de l’Energia i el Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020". Un pla que preveia una inversió de més de 50 milions d’euros per soterrar o desviar les línies en nuclis habitats de 29 municipis, i pel qual, exposa, es van signar una desena de convenis.
 

Millores al coll de Bóixols

 
Per altra banda, la Comissió de Territori també ha aprovat una segona proposta per demanar el condicionament de la carretera del coll de Bóixols, la L-511, que connecta el Pallars Jussà amb l'Alt Urgell. En aquest sentit, Sílvia Romero ha explicat que "és imprescindible millorar-ne la seguretat i l'accessibilitat", atès que el seu traçat presenta "un fort pendent i n'arrenquen diferents camins importants". 

La diputada socialista ha afegit que espera que l'acord "es pugui materialitzar", ja que les darreres millores que s'hi van fer són de l'any 2003. Per la seva banda, la diputada de Junts, la també pallaresa Jeannine Abella, s'ha mostrat "satisfeta" pel fet que es torni a debatre sobre la millora de la L-511. Afirma que Junts va presentar una esmena als pressupostos, rebutjada pels grups, i ara espera que el Govern "compleixi els acords d'aquesta cambra".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació