Diumenge, 5 de maig de 2024
premi

Els guardes del refugi de Colomina, Marta Riba i Gerard Garreta, distingits pels Bombers

Els pallaresos han estat reconeguts per la seva imprescindible col·laboració en el rescat de dos esquiadors de muntanya accidentats l’any passat al coll de Saburó

Pallars Digital La Ràpita | 17 d'abril de 2023 a les 08:47
Els dos guardes rebent la distinció aquest passat divendres a La Ràpita | FEEC
Els pallaresos Marta Riba i Gerard Garreta, guardes del refugi de Colomina, al terme municipal de la Torre de Capdella, han estat reconeguts amb una Distinció per serveis especials l’any 2022 en l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les Distincions per serveis excepcionals de 2022 dels Bombers de la Generalitat que s’ha fet aquest passat divendres a la Ràpita (Montsià).

L’acte, encapçalat pel mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha servit per a posar en valor la tasca del cos de Bombers i entre altres del cos especial dels GRAE i les seves actuacions en rescats de muntanya.
   
La menció honorífica pels dos guardes de Colomina ha arribat per la seva imprescindible col·laboració en l’èxit de l’operatiu durant un rescat de muntanya al Coll de Saburó el febrer de 2022. La temperatura durant el rescat va arribar als -17ºC i els dos guardes van obrir el refugi durant la matinada per acollir els acompanyants de grup de les dues persones accidentadestots amb hipotèrmia, i el personal GRAE que efectuava el rescat.

 
Els guardes es trobaven a casa seva a les 20h, el dia de l’accident, i quan van rebre l’avís per part dels Bombers, es van activar i van pujar per obrir el refugi. Gerard Garreta explica que "era negra nit, amb neu i vam ajudar als bombers a trobar el lloc de l’accident. A les 5h del matí vam poder anar cap al refugi per a donar menjar i escalfar-nos tots els que érem allà".

El rescat de dos esquiadors de muntanya que s’havien accidentat va comptar també amb l’ajuda dels Bombers d’Andorra amb un helicòpter de visió nocturna. L’accident es va produïr a prop de l’estany de Saburó, que està situat a uns 2.540 metres d’altitud i els esquiadors havien patit una caiguda segons van informar els quatre components del grup de sis que van activar l’avís al 112.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació