Dilluns, 6 de maig de 2024
obituari

La Pobla de Segur plora la mort de Jordi Martí, primer alcalde democràtic del municipi

El batlle poblatà entre 1979 i 1987 va morir a Madrid el passat divendres als 82 anys

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 12 d'abril de 2023 a les 08:10
Jordi Martí, al costat de les seva primera esposa, en imatge d'arxiu | Cedida
La Pobla de Segur va perdre divendres passat qui va ser el seu primer alcalde en l'etapa democràtica, Jordi Martí i Santamaria. El batlle poblatà entre 1979 i 1987 va morir als 82 anys a Madrid, on residia des de fa pocs mesos després d'haver viscut durant un temps a Colòmbia. Les mostres de condol al municipi, també des del món polític, s'han succeït en saber-se el seu traspàs, i molts han volgut lloar la seva gestió com a alcalde.
 
Escollit en les primeres eleccions municipals en democràcia l'any 1979, sota les sigles del Grup Independent de la Pobla (GIP), Martí va emprendre diverses obres importants com la remodelació del cementiri, la reforma del pont de ferro, l'ampliació de la Residència Verge de Ribera o l'enllumenat del barri de l'Estació. També se'l recorda especialment per haver traslladat l'ajuntament al seu emplaçament actual, Casa Mauri.

 
Propietari de l'aleshores important empresa fotogràfica Pirene Color, Jordi Martí també va destacar pel seu caràcter sovint autoritari i conservador, però també, com recorden altres, pel seu tracte afable. L'any 1983 va revalidar l'alcaldia per majoria absoluta amb Alianza Popular, convertint-se en un dels pocs alcaldes de Catalunya del partit de Manuel Fraga. Quatre anys després, va renunciar a presentar-se de nou, tot i que l'any 1995 tornaria com a regidor, en aquest cas amb el Partit Popular.

Tal com han explicat a Pallars Digital fonts properes al finat, una de les últimes voluntats de Martí va ser poder morir i descansar al seu poble. En aquest sentit, actualment s'estan fent gestions perquè les seves cendres finalment puguin reposar al cementiri de la Pobla, juntament amb les de la seva primera esposa, Àngela Tozzi. Més endavant, també està previst celebrar una missa en memòria seva.
 

Jordi Martí (a la dreta) quan va prendre possessió de l'alcaldia l'any 1979. Foto: Ramón Guimó Gironella


La desaparició de Jordi Martí s'afegeix a la de dos altres alcaldes de la Pobla de Segur durant l'etapa democràtica. El primer va ser Narcís Balagué, l'any 2017, que va governar entre el 1991 i el 2003 amb el PSC. El darrer en fer-ho va ser el successor de Martí en el càrrec, el convergent Xavier Bada, que va morir a principis del 2022.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació