16 d'abril de 2024
piscina coberta

Els tres diputats pallaresos s'uneixen per demanar una piscina coberta pública al Jussà

Defensen que és "una qüestió de salut pública i de seguretat" i reclamen una taula de treball amb diverses institucions per estudiar la viabilitat del projecte

Tomàs Garcia Espot Pallars Jussà | 6 d'abril de 2023 a les 08:51
La piscina coberta de l'Acadèmia de Talarn va tancar-se al públic l'any 2020 a causa de la pandèmia | CEPJ
Els tres diputats pallaresos, Jeannine Abella (Junts), Antoni Flores (ERC) i Sílvia Romero (PSC), han presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per demanar la construcció d'una piscina coberta pública al Pallars Jussà. En un comunicat conjunt, els representants reclamen la implicació de totes les administracions locals i supracomarcals per tirar endavant el projecte, el qual defensen com "una qüestió de salut pública i de seguretat".

En aquest sentit, demanen la creació d'una taula de treball amb la participació de tots els ajuntaments, els consells comarcals del Pallars Jussà i Sobirà, la Diputació de Lleida i la Generalitat per tal d'avaluar la viabilitat, la ubicació, els costos de construcció i el manteniment d'aquesta futura instal·lació.

Les comarques pallareses no disposen d'una piscina coberta des del tancament, l'any 2020, de la de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn a causa de la pandèmia. Prèviament, s'havia reobert el gener del 2019 després de diverses clausures arran de malentesos amb l'exèrcit espanyol en el marc del procés independentista.

L'absència d'aquest equipament esportiu ha obligat molts pallaresos i pallareses amants de la natació a desplaçar-se a altres comarques que sí que disposen d'una piscina com aquesta. És el cas de la jove nedadora de la Vall Fosca, Emma Boschcampiona júnior de la Copa Marnaton d'aigües obertes, que des de ben petita va haver d'entrenar en piscines com les de Vielha o el Pont de Suert.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació