Dimecres, 24 d'abril de 2024
recerca

L'Institut de Tremp acull la 16a edició de les Jornades Invesjove

Hi han participat 120 alumnes de quatre centres de secundària del Pirineu, i 24 d'ells han presentat els seus treballs de recerca

Pallars Digital Tremp | 24 de març de 2023 a les 08:54
El geòleg Xavier Mir impartint una conferència durant les jornades | Serveis Educatius
Quatre centres de secundària de les comarques del Pallars Jussà, Sobirà i de la Vall d'Aran han participat aquest dijous en la 16a edició de les Jornades Invesjove, un esdeveniment dedicat a la investigació i recerca en l'educació secundària a l'Alt Pirineu i Aran. Els instituts que han assistit a la jornada són l'Ins Aran, Ins Hug Roger III, l'Ins La Pobla de Segur i l'Ins Tremp i ha comptat amb la participació de 120 alumnes.

La directora de l'IDAPA, Eva Fiter, i el vicepresident segon del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, també han estat presents durant la jornada per a representar les seves institucions. La finalitat d'Invesjove és fomentar l'intercanvi d'experiències entre els diferents centres del Pirineu, així com proporcionar als alumnes pautes i estratègies per a l'elaboració i redacció d'un treball d'investigació.

Organitzada pel Servei Educatius dels Pallars del Departament d'Educació de la Generalitat, la jornada ha inclòs la presentació del llibre de la 15a edició de l'Invesjove, a càrrec d'Eva Fiter, seguida d'una conferència titulada Geoparc, un museu a l'aire lliure, a càrrec de Xavier Mir, geòleg i coordinador científic del Geoparc Orígens.

A continuació, 24 alumnes han presentat els seus treballs de recerca en cinc blocs. Un dels més destacats ha sigut el de l'alumna de l'Institut de Sort, Rut González. Es tracta d'un projecte musical en defensa dels drets LGTBIQ+, i que ha acabat esdevenint una cançó contra l'homofòbia titulada He somiat.

La 16a edició de les Jornades Invesjove, doncs, ha estat una oportunitat per als alumnes i els docents dels centres participants per a intercanviar coneixements i idees i promoure la recerca i la innovació a l'educació secundària al territori de l'Alt Pirineu i Aran.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació