Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

El Consell del Sobirà s’uneix a les reclamacions dels ramaders d'introduir modificacions a la nova PAC

Demanen unes normes adaptades a les comarques de muntanya que els permetin "salvaguardar" la pagesia extensiva

Pallars Digital Pallars Sobirà | 23 de març de 2023 a les 09:19
El president del Sobirà, Carles Isus, reunit amb els ramaders de la comarca aquest dimecres | M. Lluvich / ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà s'ha compromès a donar suport a les demandes dels ramaders de la comarca per introduir modificacions a la nova Política Agrària Comunitària (PAC). Així ho ha expressat aquest dimecres el seu president, Carles Isus, durant la reunió que el consell comarcal ha mantingut amb el grup de treball Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà.

 
A banda de les modificacions a la PAC 2023-2027, Isus també ha demanat unes normes justes per les comarques de muntanya, i confia que la setmana vinent es puguin reunir totes les parts amb tècnics i polítics del Govern de l'Alt Pirineu i Aran, després de la demanda dels ramaders per trobar data per fer una reunió.

Respecte als canvis de la PAC, se'n veuen perjudicats més de 150 ramaders del Pallars Sobirà. Pepe Rosell, representant del grup de treball, confia en aquesta modificació per "salvaguardar i enfortir la pagesia extensiva". Una petició, però, que van fer arribar a finals del mes de febrer al Departament d'Acció Climàtica sense haver obtingut resposta.
 
Rosell ha explicat que, de moment, més de 400 persones i organitzacions del Pirineu ja han donat suport a un manifest en defensa d'aquest model. El text critica que "l'homogeneïtzació de les polítiques agràries" fa que aquestes no estiguin adaptades a les característiques del territori.

El president comarcal ha lamentat que un cop més es fan unes normes "sense comptar amb el territori ni la seva idiosincràsia". Per tot plegat, afirma que acompanyarà als ramaders fins on calgui per defensar les seves reclamacions. Aquest mateix dimecres ja s'ha posat en contacte amb la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran per posar data a una reunió per la setmana vinent.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació