Dissabte, 20 d'abril de 2024
ramaderia

Ramaders del Sobirà demanen una reunió urgent amb el Govern per introduir modificacions a la nova PAC

Més de 400 persones i organitzacions del Pirineu ja han donat suport al manifest en defensa del model de pagesia extensiva

Pallars Digital Pallars Sobirà | 22 de març de 2023 a les 09:03
Unes vaques a la muntanya de Llessui en una imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
El grup de treball de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà vol reunir-se de forma urgent amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat per tractar diverses demandes del sector i introduir modificacions a la nova PAC 2023-2027, tal com ja van reclamar fa unes setmanes.

 
Tot i que la petició la van fer arribar a finals del mes de febrer, lamenten que encara no se'ls hagi donat resposta i consideren que les mesures que plantegen són necessàries per "salvaguardar i enfortir la pagesia extensiva".
 
De moment, més de 400 persones i organitzacions del Pirineu ja han donat suport a un manifest en defensa d'aquest model. Així, critiquen que "l'homogeneïtzació de les polítiques agràries" fa que aquestes no estigui adaptades a les característiques del territori.

Diverses associacions del sector s'han unit a la campanya i s'han mostrat predisposades a coordinar-se per tenir "una veu unitària" davant el departament, segons han dit des del grup de treball en un comunicat. La idea és programar una trobada en breu amb representants del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i amb el consell alcaldes d'aquesta comarca.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació