Divendres, 26 d'abril de 2024
vaga

Desconvocada la vaga a Espot i Port Ainé pel «perjudici» que causa a altres negocis

Sindicats i empresa volen continuar negociant el conveni col·lectiu i aprovar-lo a finals de temporada

Pallars Digital Port Ainé | 15 de març de 2023 a les 08:05
Les pistes de Port Ainé pràcticament buides durant l'aturada d'aquest cap de setmana | M. Lluvich / ACN
El comitè d'empresa d'UGT d'Espot i Port Ainé i la secció de la Intersindical de La Molina han desconvocat les tres jornades d'aturades parcials previstes entre el 16 i el 18 de març. Tot i mostrar-se satisfets per haver aconseguit paralitzar, el cap de setmana passat, les estacions pallareses i una part dels sectors de la cerdana, han pres la decisió pel "perjudici" que causa la vaga a altres negocis de la zona i "veient l'immobilisme de l'empresa".

Així i tot, segons han expressat en un comunicat, volen escoltar les propostes de la companyia i seguir negociant el conveni col·lectiu, principal factor que ha propiciat la vaga. Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han valorat positivament aquest pas, ja que creuen que permetrà continuar parlant per arribar a un acord per aprovar-lo a finals de temporada.

Aquest mateix, dilluns, recordem, membres del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, entre els quals el seu president, Carles Isus, es van solidaritzar amb els empresaris afectats per la vaga. Alhora, es van comprometre a treballar per traslladar les preocupacions dels sectors de l'hostaleria i la restauració, escoles d'esquí i snowboard i empreses de lloguer en general.

Precisament, aquests sectors afectats també van pronunciar-se sobre la vaga, evidenciant un "malestar general" tant pels efectes econòmics com per la "mala imatge" que creuen que suposaven les aturades parcials. En aquest sentit, van instar les parts en conflicte a tornar a la taula de negociació i a desconvocar les aturades previstes per aquest cap de setmana.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació