Diumenge, 19 de maig de 2024
jocs d'hivern

Stop JJOO denuncia que Govern està negociant en secret la candidatura dels Jocs d'Hivern del Pirineu

La plataforma lamenta que la consellera Vilagrà s’hagi reunit amb el màxim representant del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco

Carme Rocamora / Pallars Digital Barcelona | 14 de març de 2023 a les 08:58
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en una imatge d'arxiu a La Molina | ACN
La plataforma Stop JJOO ha denunciat que el Govern està negociant en secret la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del Pirineu. Tot plegat, després d'unes preguntes registrades per la CUP a la Mesa del Parlament sobre l'estat actual del projecte, i arran de que se sabés, tal com va avançar Nació, que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha mantingut fins a dues trobades discretes amb màxim dirigent del Comitè Olímpic Internacional (COE), Alejandro Blanco.

En aquest sentit, els contraris als Jocs d'Hivern lamenten que l'executiu català "segueixi apostant totes les cartes" per tenir una candidatura olímpica, "negociant en secret amb el propi COE per obtenir el seu aval". De fet, segons s'ha pogut saber, la candidatura catalana està a l'espera d'una resposta d'aquest organisme estatal després que el Govern mogués fitxa a l'estiu -arran de la manca d'entesa amb l'Aragó- presentant una proposta tècnica perquè Catalunya optés a uns jocs en solitari de cara al 2034.
 
Per aquest motiu, Stop JJOO ha denunciat la "manca de transparència" de l'executiu entorn a la candidatura. Un fet, apunten, que busca "evitar que les veus opositores tornin a fer soroll", alhora que reclamen que Vilagrà expliqui el contingut de les reunions que ha mantingut amb Alejandro Blanco i en quin estat es troben les negociacions. 

De fet, les reunions entre Laura Vilagrà i el president del COE no es van recollir en l'agenda pública de la consellera. Tal com va explicar Nació, van ser trobades d'un "caire informal", fora de les dependències de la Generalitat, concretament en un bar prop de l'estació de Sants de Barcelona. Les reunions es van celebrar el mes de novembre de 2022 i el febrer de 2023, i la consellera hi va assistir sola, sense cap membre del seu equip.

Consultades sobre aquesta qüestió, fonts de la conselleria de la Presidència van negar que aquestes reunions se celebressin per abordar la candidatura catalana dels Jocs d'Hivern del 2034, tot assegurant que van ser trobades fruit de la "bona entesa" entre Vilagrà i Blanco. En aquest sentit, apunten que es va parlar sobre "altres qüestions" com els "canvis" al Consell Superior d'Esports estatal.
 
La plataforma Stop JJOO assegura que ha continuat fent feina durant aquests mesos, denunciant, afirmen, "la deriva del Govern per seguir potenciant l'economia del monocultiu turístic al Pirineu". Un fet, lamenten, que només fa que "empitjorar les condicions de vida de les seves veïnes i no proposa solucions als problemes estructurals d'aquest territori com les dificultats d'accés a l'habitatge, la manca de serveis públics o les deficients infraestructures necessàries per al dia a dia".


Altres notícies que et poden interessar







 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació