Divendres, 19 d'abril de 2024
habitatge

Busquen una família perquè s'instal·li a l'antiga casa dels mestres de Sant Miquel de la Vall

L'Ajuntament de Gavet de la Conca licitarà ben aviat l'habitatge amb l'objectiu d'afavorir el repoblament al municipi

Pallars Digital Sant Miquel de la Vall | 13 de març de 2023 a les 11:43
Imatge del petit nucli de Sant Miquel de la Vall | GSV
L'Ajuntament de Gavet de la Conca licitarà l'antiga casa dels mestres del poble de Sant Miquel de la Vall perquè una família pugui instal·lar-s'hi. Així ho ha explicat a Pallars Digital l'alcalde del municipi, Xavier Badia, que detalla que l'habitatge serà de lloguer, i es prioritzarà aquells nuclis familiars que comptin amb fills

D'altra banda, el batlle ha concretat que també es tindrà en compte la renda familiar dels futurs inquilins de la casa. Badia afirma que el municipi té diverses cases on abans hi residien els mestres de cada poble. Mentre que les escoles s'han convertit en locals socials, ara l'ajuntament vol donar ús als habitatges destinant-los a lloguer.

Així, està previst acabar de rehabilitar la de Sant Miquel de la Vall i fer-la habitable durant aquest mateix any. Segons l'alcalde, a l'habitacle, que disposa de quatre habitacions, s'ha de renovar la instal·lació elèctrica, la cuina i el lavabo. Unes reformes que es finançaran gràcies al Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per un import aproximat de 24.000 euros més IVA. 

De moment, el consistori ja té aprovada la memòria del projecte, i "ben aviat" es traurà a licitació, explica l'alcalde. Actualment, la casa està cedida per l'Ajuntament de Gavet al Consell Comarcal del Pallars Jussà per raons socials. L'antiga casa dels mestres de Sant Miquel, però, no és el primer habitatge que s'ofereix a famílies que es volen instal·lar al municipi. L'any 2021, el consistori va obrir les portes de la casa dels mestres del poble de Gavet, que ja està ocupada per una família. 

Així mateix, al municipi veí d'Isona i Conca Dellà, l'ajuntament també va aprovar un projecte per rehabilitar les antigues escoles del nucli de Sant Romà d'Abella i destinar-les a lloguer social. Com en el cas de Gavet, els fills, però també l'ofici dels sol·licitants, eren punts a favor a l'hora d'atorgar les places.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació