Dimecres, 24 d'abril de 2024
consulta

La Pobla de Segur avala canviar el nom del passeig Josep Borrell amb el 78% dels vots favorables

La participació en la consulta celebrada aquest diumenge ha estat de 322 votants

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 12 de març de 2023 a les 20:33
Una jove poblatana votant aquest matí a la consulta | TGE
La Pobla de Segur ha donat aquest diumenge llum verda perquè el passeig Josep Borrell es passi a dir "1 d'octubre". En la consulta popular -no vinculant i sense cens- convocada per l'ajuntament, el 77,6% dels vots (250) han sigut favorables a aquest canvi, mentre que 64 han preferit l'opció de mantenir l'actual nom del passeig. La participació, però, ha estat molt baixa: només 322 poblatans i poblatanes han acudit a la sala de plens del consistori per decidir aquest polèmic canvi de nomenclatura.

La jornada ha transcorregut amb normalitat, marcada pel degoteig de votants que acudien a la sala de plens del consistori. Abans de les 12h del migdia només havien votat una seixantena de persones. Una xifra, però, que ha superat les expectatives, tal com han comentat a Pallars Digital fonts properes a l'organització.
 
En general, però, la consulta s'ha celebrat amb una barreja de desconeixement i poc interès entre la ciutadania poblatana. Consultades per aquest diari, diverses persones han assegurat que o bé no sabien que la votació tindria lloc, o bé refusaven directament participar-hi. Entre aquestes últimes hi havia divisió d'opinions: els que no volien que el passeig canviés de nom, i els que afirmaven que els era igual.


Qui ha mostrat més rebuig envers la consulta ha sigut el PSC. Els socialistes ja van anunciar que no hi participarien, en considerar "inútil" la votació, i afirmant que la decisió del canvi de nom ja estava presa per l'ajuntament, a qui acusaven d'actitud "sectària i electoralista". A més, des del partit van defensar la importància de la figura de Josep Borrell, actual alt representant de la Unió per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i Vicepresident de la Comissió Europea.

La decisió definitiva, la setmana que ve

 
L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que els resultats de la consulta es traslladaran a l'equip de govern per analitzar "tots els pros i els contres, la participació i les sensacions" i prendre una decisió "durant la setmana vinent". Baró ha recordat que la consulta sorgeix arran de les declaracions que "el nostre gran amic" va fer en relació al procés independentista. Segons l'alcalde, el posicionament i les intervencions de Borrell van "menystenir i enfadar" la població del municipi, motiu pel qual se celebra la votació.
 
Pel que fa als votants, Miquel Vidal ha manifestat la seva decisió de votar a favor de canviar el nom del passeig. "Al principi era un home brillant" però ha dit i fet "coses vergonyoses" en els darrers anys. Per la seva banda, Antonio Guixé s'ha posicionat en la mateixa línia, malgrat que reconeix que Borrell era un home que "admirava molt" i quan va dedicar-se-li el carrer "s'ho mereixia". Ara, però, creu que "és l'enemic número 1 de Catalunya" i, per tant, ha decidit votar per treure el seu nom del passeig.

La pregunta que havien de respondre els votants de la consulta d'aquest diumenge és: "Respecte a la proposta de canvi de nom de l'actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d'octubre".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació