Divendres, 26 d'abril de 2024
fons europeus

José Crespín visita a la Pobla de Segur tres projectes subvencionats per l'Estat

El subdelegat del govern espanyol a Lleida s’ha reunit amb l’alcalde, Marc Baró, i també ha visitat l'empresa Roia i l'Espai Raier

Pallars Digital La Pobla de Segur | 3 de març de 2023 a les 10:29
Crespín amb l'alcalde de la Pobla, Marc Baró | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, s'ha desplaçat aquest dijous al Pallars Jussà on s'ha reunit amb l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, i ha visitat l'empresa Ecològica dels Pirineus SL Roia i l'Espai Raier. En el decurs de la reunió amb l'alcalde, el subdelegat ha repassat els projectes de desenvolupament local i de progrés que compten amb el suport econòmic del govern espanyol com són la variant de la Pobla de Segur, amb un pressupost de 52,7 milions d'euros, el projecte de sostenibilitat turística, i el projecte d'eficiència energètica amb ajut del Programa DUS 5000.

Crespín ha explicat que són "tres projectes que demostren amb fets l'esforç inversor de l'Estat amb la Pobla de Segur per fer realitat necessitats en matèria de connectivitat i mobilitat, i donar un impuls a iniciatives relacionades amb la sostenibilitat energètica i el turisme que aportaran beneficis al territori i als seus veïns i són una aposta per al seu progrés".
 

El subdelegat del govern espanyol durant la seva visita a l'Espai Raier. Foto: Subdelegació del Govern

 
El projecte d'energia neta de la Pobla rebrà 1.084.283 euros amb els que l'ajuntament procedirà a la rehabilitació energètica de l'edifici consistorial, així com a la instal·lació d'una caldera de biomassa que donarà servei a l'ajuntament i a l'escola i residència municipal. D'altra banda, el projecte Natura i turisme actiu sostenible rebrà 2 milions d'euros per fomentar actuacions relacionades amb un turisme respectuós amb el medi ambient que preveu millores en mobilitat, instal·lació de zones de recàrrega d'e-bikes i d'autocaravanes, entre d'altres actuacions relacionades amb els esports d'aventura.

En la seva visita a la Pobla, el subdelegat ha visitat també l'empresa Ecològica dels Pirineus SL Roia, dedicada a la producció i comercialització de carn de vedella i de xai ecològica. Crespín ha conegut l'activitat de l'empresa i els compromisos amb una producció sostenible, el respecte pel benestar dels animals i l'economia circular per tal de minimitzar el consum de recursos i la generació de residus. Es tracta d'una de les primeres empreses comercialitzadores de vedella ecològica d'Espanya, a punt de complir 20 anys havent-se convertit en un dels principals actius econòmics de la comarca.
 

José Crespín a l'empresa de carn ecològica Roia. Foto: Subdelegació del Govern


El subdelegat ha finalitzat la visita amb una trobada amb el president de l'Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa, Miquel Gordó, i la visita a l'Espai Raier de La Pobla, centre dedicat a l'estudi i a la difusió del sistema de transport fluvial de la fusta i d'aquest ofici emblemàtic dels Pirineus ja desaparegut.

Els raiers de la Pobla de Segur i Pont de Claverol i els de Coll de Nargó van obtenir el passat mes de desembre el reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, una distinció adreçada a preservar l'ofici i en homenatge a totes les persones que durant anys es van dedicar al transport fluvial de la fusta.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació