16 d'abril de 2024
turisme

El Pallars Jussà incrementa el 2022 un 75% les pernoctacions respecte l'any anterior

La taula de turisme de la comarca constata que els fons europeus són claus per al desenvolupament local i de projectes turístics

Pallars Digital Pallars Jussà | 1 de març de 2023 a les 10:55
Imatge de la taula sectorial de Turisme del Pallars Jussà | CCPJ
Les pernoctacions al Pallars Jussà el 2022 van augmentar un 75% respecte l'any anterior. Aquesta és una de les principals dades que s'han fet públiques durant la reunió de taula sectorial de turisme de la comarca, celebrada durant aquests dues. Hi han participat  empresaris turístics de les associacions Marques de Pastor i APAT (Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà), representants del Consell Comarcal i dels municipis de la Pobla de Segur, Tremp, Isona, la Torre de Capdella i Salàs de Pallars, així com del Geoparc Orígens i de la  Reserva Nacional de Caça de Boumort.

Els integrants de la taula han coincidit en destacar que el balanç de 2022 posa de manifest que els fons europeus han estat fonamentals en el finançament de les noves inversions i infraestructures que s’han dut a terme a la comarca i que seran útils tan per al desenvolupament local com per al del turisme.
 
En aquest sentit l’alcalde de la Pobla, Marc Baró ha presentat a la taula les 13 actuacions del projecte La Pobla de Segur: natura i turisme actiu sostenible, que es preveuen executar en els propers tres anys. Un projecte ambiciós que implica una transformació urbanística amb nous equipaments i infraestructures públiques per aconseguir "obrir el municipi al riu", ha dit. El projecte inclou dues passarel·les, una sobre el riu Flamisell i l’altra sobre el riu Noguera Pallaresa, la millora de la cua del pantà de Sant Antoni amb nous espais d’ús públic com un moll per embarcacions, un moll flotant i  la creació d’una platja fluvial com a zona de bany.

Així mateix, que s’han repassat algunes accions que es duran a terme aquest 2023, mitjançant el projecte Treball a les Comarques, com l’impuls al turisme de bicicleta de muntanya, millorant l’oferta dels establiments i promocionant el Pallars Jussà com a destí turístic per als aficionats d’aquest esport. També es preveu donar assistència tècnica les associacions empresarials de l’àmbit turístic i comercial per reforçar-les i dotar-les d’una gestió més eficient.
 
D’altra banda, la taula també ha fet balanç de projectes que s’estan acabant d’executar com la creació de la via verda que uneix la Pobla de Segur i Cellers o la rehabilitació de les antigues escoles de Pessonada, dins del programa Foment del patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà. I també altres com la recuperació de les antigues Adoberies de Tremp o la remodelació del Museu de la Conca Dellà. 

Finalment el Geoparc Orígens va exposar també algunes les accions realitzades per l’entitat, que segueixen l’estratègia de convertir el territori en un museu a l’aire lliure gràcies a experiències immersives o la creació de la marca Geobike, entre altres. La taula de turisme es celebra des del 2013 i serveix com eina per facilitar la col·laboració público-privada i posar en comú les tasques fetes des del sector públic per tal de facilitar el debat i  la planificació d’actuacions futures en l’àmbit turístic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació